SDA Centar
0

Svoje prvo učešće na izborima Naša stranka bazirala na lažima i prevari

Sarajevo-x.com
Veliki broj medija je prenio sadržaj otvorenog pisma kojeg je Naša stranka poslala Elmedinu Dini Konakoviću, kandidatu SDA za načelnika općine Centar, na što je oštro reagovao općinski odbor Centar SDA.

"Pismo je prepuno netačnih navoda, paušalnih ocjena i laži! Na sreću, optužbe su lako provjerljive. Zainteresirani građani mogu na Youtube pregledati čitavu emisiju Intervju dana emitovanu 08. septembra 2008. godine na Behar TV i ustanoviti da Naša stranka iznosi neistine. Ovakvu laž je jednostavno dokazati, ali ostaje pitanje zašto Naša stranka pokušava prevariti građane", saopšteno je iz SDA Centar.

"Ova stranka nije ponudila ništa u svom programu, osim apstraktnih obećanja. Bave se SDA umjesto iznalaženjem rješenja koja će ljudima u opštini Centar omogućiti bolji i sigurniji život", ističu iz SDA.

"Možda je upravo to suština problema. Onaj ko nema vlastitu viziju razvoja može jedino blatiti nekoga ko tu viziju ima. Jedino tako može dobiti više medijskog prostora. Zato ne treba da čudi da je za podmetanja izabran upravo g. Konaković, jer ima najkvalitetniji razvojni plan za centralnu gradsku opštinu. Ako su laži i podmetanja sve što politički protivnici imaju protiv g. Konakovića, onda je izvjesno da će njegova izborna pobjeda biti ubjedljiva. Umjesto analiziranja političkih stranaka Dino Konaković je analizirao stanje na području opštine Centar i sačinio platformu za strateški razvoj opštine Centar u naredne četiri godine. On nudi ključ za rješavanje stvarnih problema ljudi", zaključuje se u saopštenju.