Odavanje počasti
219

Svijeće i na Trgu djece Sarajeva: Više od 500 građana oprostilo se od Šehovića i Vujinovića

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Svijeće i cvijeće večeras su položeni i na spomen obilježja na Trgu djece Sarajeva, a u čast ubijenim sarajevskim policajcima Adisu Šehoviću i Davoru Vujinoviću.

Nešto više od 500 građana večeras se okupilo kako bi odalo pijetet ovim policijskim službenicima kojima su životi 26. oktobra u sarajevskom naselju Alipašino Polje okončani na svirep i brutalan način.

Policijski službenici, studenti, prijatelji, roditelji s djecom, izašli su na ovaj skup u znak podrške policiji Kantona Sarajeva. Među njima su bili i potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović te načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Također, i članovi Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS) položili su cvijeće u čast stradalim policajcima.

"Dajte policiji veća ovlaštenja kako bi mogla zaštiti i građane i sebe", bila je osnovna poruka građana s večerašnjeg skupa.

Na Trgu djece Sarajeva večeras se desilo bilo prvo masovnije okupljanje građana koji su uputili apel vlastima da dopusti policiji veće ovlasti, te da učini promjene kojima bi policija bila sigurnija u svrhu pravilnog ostvarenja zaštite građana i njihove imovine. Istovremeno tražili su da se što prije uhvate ubice policajaca.