BiH
1k

Svi prilazi Tuzli zatvoreni, odroni i izljevanja vode na brojnim pravcima

Klix.ba
Foto: Aldin Lagumdžija
Foto: Aldin Lagumdžija
Zbog izlijevanja vode na kolovoz, odrona ili potonuća kolovoza obustavljen je saobraćaj na brojnim dionicama magistralnih puteva širom BiH. Najkritičnije je u Tuzlanskom kantonu i Maglaju. Kako saznajemo u BIHAMK-u svi prilazi Tuzli su zatvoreni.

Prema informacijama iz BIHAMK-a saobraćaj je u potpunosti obustavljen na dionicama magistralnih puteva

M-4 Tuzla-Doboj (Stanić Rijeka), Doboj-Teslić (Matuzići) M-1.8 Tuzla-Orašje, kod Srebrenika, mjesto Čanići gdje je došlo do odrona i izlijevanja rijeke Tinje M-5 Vitez-Lašva M-14.1 Bijeljina-Brčko, Šešlije-Modriča, Bijeljina- Zvornik, u mjestu Šepak, Čelopek i Janja M-17 Žepče-Doboj, u mjestima Jelovac i Papratnica¸ Doboj-Rudanka M-18 Kladanj-Živinice, u mjestima Stupari , Đurđevik, Maline i Ugljevik-Bijeljina M-19 Zvornik-Milići u mjestu Kušlat M-19.2 Kladanj-Vlasenica, u mjestima Ravne i Tišća M-14.1 Bijeljina-Brčko, mjestu Čađavica i Janja-Zvornik (u mjestima Šepak i Čelopek)

Iz istog razloga obustavljen je saobraćaj i na regionalnim putevima:

R-454 Konjević Polje-Bratunac u mjestu Kravica, Karakaj-Sapna u mjestu Grbavci, R-454 Bratunac-Skelani, u mjestu Žljebać R-454 Bratunac-Drinjača, u mjestu Osansko R-465-a Doboj-Modriča u mjestu Potočani, R-467 Zavidovići-Ribnica-Olovo, Olovo-Han Pijesak, u mjestu Pjenovac R-445 Visoko-Kakanj kod TE Ćatići, Visoko-Ilijaš, u mjestu Čekrekčije, R-465 Zavidovići-Maglaj-Doboj, R-460 Gračanica-Srnice R-462 Gradačac-Ormanica, u mjestu Vučkovci

R-440 Stara Bila-Mehurići, u mjestu Han Bila.

Na dionici magistralnog puta M-18 Bogatići - Trnovo mogu saobraćati vozila do 3,5 tone, jednom trakom. Na istom magistralnom putu, ali na dionici Semizovac-Vogošća obustavljen je saobraćaj ispod mosta na ulazu u Vogošću, pa se vozila usmjeravaju na alternativni pravac.

Otežano, jednom trakom-zbog odrona kamenja na kolovoz, saobraća se na dionici M-18 Brod na Drini-Miljevina (u mjestu Kuta) i na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila na lokalitetima Vraca i Hece.

Na dionici M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići), zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj za putnička vozila i autobuse odvija naizmjenično-jednom trakom, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac, saopćeno je iz BIHAMK-a.