Lijanović ne odustaje
0

"Svi koji izađu na izbore trebaju da dobiju po 100 KM"

SRNA
Lijanović: Na redu novi zakoni
Lijanović: Na redu novi zakoni
Visoki funkcioner Narodne stranke "Radom za boljitak" Jerko Ivanković-Lijanović izjavio je da su ovu stranku cijele godine optuživali da je na izborima plaćala glasove, što nije tačno.

Komentarišući optužbe da je njegova stranka na proteklim izborima plaćala glasove, on je rekao da je primjer iz Cazina potvrdio da oni ne plaćaju glasove nego da se zalažu za obavezno glasanje kojim žele da svaki građanin koji izađe na izbore dobije naknadu od 100 KM.

"Mislimo da je taj zakon u redu. Zalagaćemo se za njega i predložićemo ga naredne godine ponovo u Parlamentarnoj skupštini BiH" - poručio je Lijanović. 

 Centralna izborna komisija BiH provjeriće dešavanja u Cazinu i optužbe građana da su im iz Narodne stranke "Radom za boljitak" obećali platiti 100 KM ako glasaju za tu partiju na opštim izborima u oktobru, izjavio je član CIK-a Bih Vedran Hadžović. 

Hadžović je istakao da sve navode treba provjeriti da se vidi jesu li tačni. 

Više stotina građana protestovalo je u petak, 24. decembra, u centru Cazina, tvrdeći da im nije isplaćeno obećanih 100 KM koje su im prije proteklih izbora u BiH obećali iz Narodne stranke "Radom za boljitak".