Komentari (192)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I tako i tako, radnik ima prava onoliko koliko poslodavac hoce... Nazalost...
@touch pa sto si zaposlio neradnika?
@touch Pa mouda bi tadio kada bi mu dao platu
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
cetnici nas nisu otjerali al hoce bosnjacki umovi sa svojim novim zakonima i neprovodjenjem starih dobrih zakonskih odredbi
http://poslovnisvijet.ba/politicka-retorika-odlicna-magla-za-raju/
Zna li iko da li alija ostavi ikakav vakuf iza sebe, s obzirom da je bio veliki vjernik
Super, vraćamo se u srednji vijek, omladina nam se radikalizira, radno-pravno zakonodavstvo isto kao i u robovlasništvu i feudalizmu. Šta reći ? Svaka čast zeleni. Napravili ste Pakistan od normalne perspektivne Evropske države.
Eto nama feudalizma...
Ovako jedan vlasnik prodavnice iz mjesta u koem zivim razmislja: Zasto da prijavljujem radnika, plaćanje doprinosa me dođe oko 3,500- 4000 KM na godinu dana, dodje inspekcija napise mi kaznu većinom 3000 za ne prijavljivanje, ja je platim ostanem dobar 1000, ako mi za tu godinu ne dodje ostanem dobar 4000 KM. Ako radnik pocne filozofirati, otjeram ga i rjesena stvar. Tako Fadile jos im dozvoli da uzimaju
@Kapetan i jos se to naziva efikasnim upravljanjem ljudskim resursima.
koje fadil i zagovara
Plaća će se povecavati povećanjem BDp i inflacijom, odnosno deflacijom! Sad je nejasno da li se moraju oba aspekta desiti da se plata poveca? Poveća se BDP ne dodje do inflacije da li se plata povecava! Dodje do inflacije a ne poveća se BDP da li dolazi do povećanja plate???? I sta se podrazumjeva pod inflacijom: brasno i ulje, jer je to po fadilu jedino sto je potrebno.
Kada nam za odprilike 2 godine Bakir Izetbegović krene po TV SA i Federalnoj a sada i Alfa TVV (stranačke televizije) vaziti kako on brani bošnjački nacionalni interes, kako je on sve uradio za bošnjake (hahahahahahahahahaha) kako ovo, kako ono, KADA POČNE IZMIŠLJATI I PETLJATI A SVE U INTERESU DA MU OGRANIČENI I PRIGLUPI BOŠNJACI DAJU GLAS ( U KOJE I JA SPADAM) BOŠNJACI NEMOJTE ZABORAVITI SVA OVA ZLA KOJA NAM RADE BAKIR, NOVALIĆ I OSTALI IZ SDA I NIPOŠTO KATILIMA DATI GLAS, NIPOŠTO!
Gradjanski rat
Ovo liči sa Zakono liči na jednu veliku trakavicu. Zna se kako se riješiti trakavice. Otkinuti joj glavu.
uuuuuuuuu vidim da se ovdje svašta priča i o svakome nemojte biti takvi , BUDITE KAO ŠABAN hahahahahahaahha moderno robstvo , kad več djaba radite i nečete da se bunite i protestvujete e sad se dobro naguzite ili BUDITE KAO ŠABAN nije ni meni sve ovo dobro ali bolje mi je nego vama robovima ali BUDIMO KAO ŠABAN
Ovo je vama vasa (SDA) borba dala. Sad ga cucling. Za koga ostavljasmo kosti po rovovima. Da bi Bakir preko njih gazio ko da ga nisu branile skrivenog u sefu. Da Bog da imo kao oni sto kopaju po kontejnerima i cekaju kod Tetke u Starom Gradu
Da sam bio dijete kad sam otisao u rov, jesam. Da sam ostavio bubrege u rovu, jesam. Moj burazer je ostavio kosti, eno ga RVI. I nemoj mi ti pridike prisivati, ni ne znas me.
Ovo je užas, Fadil je očito na strani medvjeda. Stari zakon je dobar bio u smislu zaštite radnika pred sudom, tako da je mogao naplatiti razliku plaća ako ne po granskom onda po OKU. Imao je veću zaštitu od otkaza itd. sada je radnicima sve uskraćeno. Znaju oni dobro da bi jednostavnim smanjenjem doprinosa koji su medju najvišim u svijetu pomogli i radnicima i poslodavcima-al oni ne žele pomoći.
Rješenje je ukidanje Vlade, jer ona samovakvim zakonom nije više nikome potrebna.
ko da ga je Musolini pravio takav je zakon
,,PAMETNI,, NOVALIĆ kaže da će napraviti izmjene Kolektivnog ugovora pa eto kao neće se ukinuti topli obrok ali će pisati ,,ako postoji mogućnost za isplatu,, hahahaha kakav duminaš! Kako to jadni i bijedni radnik da dokaže poslodavcu da POSTOJI MOGUĆNOST ZA ISPLATU ISTOG, RADNICI PAMET U GLAVU, AKO OVAKO BUDE PISALO ZNAČI DA JE TOPLI OBROK UKINUT!