BiH
0

Svečano obilježeno 20 godina saradnje Švicarske i BiH

FENA
(Foto: FENA)
Zvanična ceremonija u povodu proslave 20 godina od švicarskog programa suradnje u BiH održava se danas u Domu mladih Centra Skenderija.

U sklopu ovog programa biti će prikazan kratki dokumentarni film "Dvadeset godina švicarskog programa saradnje u BiH: retrospektiva i budućnost", te održana panel diskusija o temi "Švicarska, partner Bosne i Hercegovine u izgradnji mostova između ljudi, društava i kultura" s gostima iz Švicarske i BiH, te će biti predstavljena izložba fotografija "Dvadeset godina – 20 lica i priča".

Ambasador Švicarske u BiH Heinrich Maurer ponovio je da je povod proslava 20 godina švicarskog programa saradnje s Bosnom i Hercegovinom.

"U proteklih 20 godina uložili smo kroz različite projekte jednu milijardu konvertibilnih maraka. Postoje tri težišta naše saradnje, prvo je bilo primarna zdravstvena zaštita, lokalna uprava i općinske usluge, a treće je zapošljavanje i privreda", naglasio je Maurer.

U sklopu planiranih sadržaja organiziran je i dobrotvorni koncert na kojem će nastupiti virtuoz na harmonici Mario Batković (BiH/Švicarska) i sevdah bend Divanhana (BiH).