Komentari (270)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako vec moraju zabraniti auta onda mora se gradjanima ponuditi bezplatan prijevoz tramvajem, busom, trolejbusom. Kao sto rade npr u Parizu.
Ko i na koji nacin odredjuje koje auto zadovoljava euro 3 normu??!! Jer sta cemo sa onima koji su izvadili katalizator i isti prodali za 500km.
Mene interesuje samo da se javi neko koga su iskljucili iz saobracaja i kaze sta su mu u kaznu napisali i koliko je para? Imam stvarno veliku destinaciju od posla do kuce moram 3 prevoza gradska promjenit. Da li ova odluka vazi samo za centar ili za cijelu opcinu Sarajevo?
pardon KANTON SARAJEVO (lapsus tastaturis)
danas su me 4 puta zaustavljali i kontrolisali ..vozim skodu feliciju ...euro 3... Tako da mogu ocekivati da oborim rekord ...ili da postavim natpis moj auto ima euro 3...
A da drzava pretvori neki stari rudnik u magacin za skladistenje plina i sklopi povoljan ugovor sa rusima to ne dolazi u obzir. Ko bi se zajebavao sa tim da ljudi dobiju poreske olaksice ako uvedu plin i griju se duplo jeftinije. Sta bi nasi rudari radili a tek ljekari bez svih tih pacijenata sa rakom. samo problem - bolje ovako.
Treba zabraniti, jer se sve, ama baš sve treba uraditi, da bar malo čišći zrak bude, trenutno je katastrofa. Ali treba ljudima vratiti određeni iznos od cijene registracije nazad ili bar prelomiti pa subvencionirati kartama za javni prevoz. (usput, vozila javnog prevoza nisu ni na Euro1 normi, ne bih rekao).
tuzit cu klix za postavljenje slike sa registracijom vozila koje koristi jedan od mojih prijatelja
Neka pronadju jedan skolski primjerak dvojke za muzeja, a ostalo potamaniti sa ceste. Fino pjesacim do posla, hvala lijepo, zasto se ne moze bicikl u ruke ili malo noge protegnuti? Ili trebam vjerovati da svi zaradjuju hljeb prevozom nekakve teske gradje i sl. Glupost! Nikad civilizovane nacije od nas.
Kod mene komsija ima neku pec za grijanje privatne kuce koja trosi razne gume od kamijona i malih kola,komsija ih samo isjece na sitnije komade,uglavnom ih trosi nocu a usmrdi cijele Bare,takvih ima svuda po gradu,ugalj ko trosi takode zagaduje sve oko sebe...........
a staje sa najnovijim pasatom seste generacije koji nije prosao norme euro 5 o tome niko nista ne govori,a sta cete sa ljudima koji idu na posao van sarajeva sta stim hoceli im to vlada KS obezbjediti dzabni prevoz najpametnije je da smanjite cijenu plina a ne da serete bez veze najlakse je po sirotinji
Pa ko pusti ovog taksistu da registruje avto. Čovjek kad stisne gas iz njega ko iz TE Kakanj dim izlazi!!!!!! Glup potez vlade TK ne možeš zabraniti nekome tko je avto registrirao i svi organi vlasti su potvrdili da je takav avto uredan za vožnju. Opalit ogromni porez pa neka registruje brate, ko ima para i golfa 2 staru 20 godina. Jedino nove registracije se mogu spriječiti sa sličnom odlukom. Ako nemaš EUR 3 ne možeš registrirat avto i to je to.
Ovi komentari do sada, govore da ovu temu treba predati advokatu i neka tuži Vladu , premijera i resornog ministra naležnom Sudu. Da vidimo kako će raditi Sud!
sto ce biti lijepo u Sarajevu ovih dana....mmmm
@gonzo79 bosnjo (bosanac) se prostire i vise nego sto je dug. to je najveci problem. svi se zale, i ja isto. a mozda smo mi krivi za sve. pa mene nervira onda sto se zalimo i tako u krug. a cistog zraka fali. sarajevo je hajmo rec ne toliko veliki grad. svi znamo da se biciklom moze prije doci na posao ujutro nego autom, ako se radi o par kilometara. ali ne, bosnjo krosnjo radije upali dvicu zacadi i 2 kilometra predje za sat vremena u guzvi.
@gonzo79 A mislim da ti nisi upravu.Za 60% smanjena je zagadjenost iskljucivo u pogledu zagadjivanja automobiima,a ne ukupna zagadjenost zraka.
pa ovaj renault je euro 3, nijedan ''dvica'' ne čadi ovako..
Evo idiota na vlasti! Premijeru i ministre, znate li šta znači 40000 vozila. Pa gofovi dvojke ima da vas ganjaju i snu i na javi. O ostalima da nepričam! Dino upamet se! Mislila sam da si intelegentniji. Jeftinije je porušiti sve što je na Marijin Dvoru sagrađeno poslije rata! I naravno, ukinuti tri preduzeća za gas, plin pojeftiniti na razumnu mjeru i animirati građane da batale loženje svega i svačega. Ni u ratu se nije ložilo ono štto se loži ove četiri zime unazad!
Standard EUR motora uopće ne znači skoro pa nimalo. Ovo što se na videu vidi nije rezultat EUR motora, već lož ulja koje se sipa kao gorivo. Nadalje, toplifikacija objekata, privatnih kuća, ali i zgrada nosi 90% zagađenja. Loži se ugalj koji zagađuje veoma brzo i veoma mnogo, a također direktno šteti zdravlju. Dovoljno je da imate 1 kuću koja loži ugalj, cijelo naselje to osjeti.
Sto niste mislili o tome ranije pa prije 30 godina stavljali katalizatore :D