BiH
0

Sutra u RS-u ratifikacija sporazuma o specijalnim vezama sa Srbijom

FENA
Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske razmatrat će 31.maja Izvještaj o radu Komisije za reviziju privatizacije državnog kapitala u preduzećima i bankama od 29. maja 2006. godine do 15. marta ove godine sa Zaključkom Vlade RS-a od 5. aprila 2007.

Prilikom razmatranja ove tačke sjednica će, najvjerovatnije, biti zatvorena za javnost.

Na predloženom dnevnom redu je Nacrt zakona o ratifikaciji Sporazuma o uspostavljanju specijalnih i paralenih odnosa između RS-a i Republike Srbije i Izvještaj o saradnji institucija RS-a s Međunarodnim krivičnim sudom za ratne zločine počinjene na prostoru bivše Jugoslavije sa sjedištem u Haagu od 1. januara do 31. marta 2007.

Bit će razmatran i godišnji izvještaj Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH za 2006., godišnji izvještaj Radio-televizije RS-a za isti period i godišnji planovi za 2007. te Izvještaj o radu Komisije za hartije od vrijednosti RS-a za 2006.

Predviđeno je i da se poslanici izjasne o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o uređenju prostora, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o električnoj energiji, o izmjenama i dopunama Zakona o porezima na imovinu, te o evidencijama i statističkim istraživanjima u oblasti zdravstvene zaštite.

Na dnevnom redu je Prijedlog Energetskog bilansa RS-a za 2007. i Prijedlog strategije razvoja malih i srednjih preduzeća u Republici Srpskoj za period 2006.-2010. godine.