Mostar
0

Susret rukovodstava HDZ-a 1990 i HSP-a

FENA
Predsjednik HDZ-a 1990 dr. Božo Ljubić bio je domaćin jučerašnjemu susretu u Mostaru rukovodstava te stranke i HSP-a Đapić - dr. Jurišić, priopćeno je iz Ureda za odnsoe s javnošću HDZ-a 1990. Na susretu je prezentirana kraća analiza dosadašnje suradnje ovih dviju stranaka i definirani su prioriteti daljnjeg djelovanja, imajući u vidu trenutnu izrazito nepovoljnu gospodarsko-socijalnu situaciju u BiH i Federaciji BiH.

U vezi s tim zaključeno je kako se treba maksimalno potruditi da se smanji utjecaj krize u županijama u kojima ove dvije stranke sudjeluju u vlasti.

Programe rada vlada ovih županija treba prilagoditi sprječavanju financijske destabilizacije, koja se želi s federalne razine izravno ili neizravno nametnuti nižim razinama, tvrdi se u priopćenju.

"Stalno stvaranje obaveza prema raznim korisnicima pred izbore zbog kupovine glasova za SDA i HDZBiH dovelo je do velikog manjka u federalnom proračunu koji prijeti potpunom blokadom financijskog sustava, a to će izazvati još veće siromašenje ljudi. Plasiranjem proračunskog novca preko Razvojne banke kadrovi SDA i HDZ-a BiH stvorili su financijski izvor za vlastite potrebe. Umjesto da ta institucija služi razvoju gospodarstva, ona je služila 'odabranima' za brzo bogaćenje.

Federalna vlada u raspodjeli sredstava ponovo diskriminira neka područja i općine s hrvatskom većinom, uz blagoslov kadrova HDZ-a BiH, a u prvom redu predsjednice Federacije BiH Borjane Krišto, koja jedno radi, a drugo javno govori", navodi se u priopćenju.

Na susretu je zaključeno da međužupanijska suradnja, definirana kroz zajedničku koordinacija tri županijska premijera, "treba kontinuirano djelovati prema federalnim ministarstvima i Vladi Federacije BiH u cjelini".

Nedopustivo je da resorno ministarstvo i Vlada Federacije u nedogled odgađaju imenovanja članova upravnih odbora koje su županije delegirale, a time se samo žele što dulje zadržati postojeće poslušne i korumpirane kadrove, stoji na kraju priopćenja.