BiH
0

Susret članova Predsjedništva BiH sa američkim kongresmenima

FENA
Članovi Predsjedništva BiH primili su delegaciju Kongresa SAD u sastavu Melissa Beau, Carolyn Maloney, Mike Ross, Steve Chabot, Russ Carnahan, Jim Cooper, Jim McDermort i Ben Chandler.

Članovi Predsjedništva BiH pozdravili su dolazak američkih kongresmena u BiH kao izraz prijateljstva i podrške koju SAD pruža BiH i izrazili očekivanje da će SAD i dalje biti prisutne u zemlji i regionu.

Također su izrazili zahvalnost SAD-u na značajnom doprinosu u okončanju rata u BiH kao i aktivnome sudjelovanju u izgradnji zemlje i pomoći u ispunjavanju uvjeta za dalji napredak.

Predstavnici Kongresa dali su podršku dijalogu u BiH u nastojanjima da se priključi evroatlanskim integracijama i ponudili pomoć u reformama u zemlji. Istakli su zainteresiranost za ulaganja američkih biznismena u BiH te kazali kako su zadovoljni mogućnostima za poslovna ulaganja i kvalificiranom radnom snagom ali i da bi jednostavnije i efikasnije procedure omogućile brže implementiranje investicionih projekata u BiH.

Susretu je prisustvovao i američki ambasador u BiH Douglas McELhaney, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.