BiH
0

Suljagić: "Probosanske stranke" ne zanima šta se događa s nama u RS-u

FENA
Milorad Dodik koji je iz straha od "Prvog marta" nudio SDS-u zajednički nastup na izborima, može da odahne. SDS koji je tražio "razumne političke aktere" također može da odahne. Rukama odbornika SDA, SBiH i SDP u Prijedoru i njihovih centrala u Sarajevu ubijena je mogućnost zajedničke liste u RS na narednim izborima i bilo kakve ravnopravnosti nesrba u RS, naveo je u svojoj izjavi za javnost koordinator Koalicije "Prvi mart" Emir Suljagić.

"Ali, očigledno je, ako ništa drugo na slučaju Konjević Polja i obračuna s našim aktivistima da tzv. probosanske stranke ne zanima šta se s nama događa u RS-u i da je njihov jedini cilj da ostanu u dobrim odnosima s lokalnim fašistima", smatra Suljagić.

On navodi da će "Prvi mart" nastaviti da radi na registraciji birača, ali "ne možemo u dobroj vjeri prikupljati glasove za one ljude koji će nasrtati na egzistenciju naših aktivista".

"Ako ovo rade zbog odborničkog paušala, možete zamisliti šta će raditi sutra ako im omogućimo mandat u entitetskom i državnom parlamentu. Mi ćemo do kraja narednog mjeseca sazvati konferenciju svih organizacija članica koalicije, upoznati ih sa svime što se dogodilo i uz njihovu pomoć redefinisati misiju Koalicije, jer je očigledno da ne možemo preuzeti odgovornost za politiku koju vode stranke", navodi Suljagić.