Slučaj iz 2019.
3

Sud u Doboju oslobodio optuženog koji je pokušao iznuditi 200 hiljada eura od oca poslanice SNSD-a

S. Š.
Mara Milošević (Foto: Facebook)
Mara Milošević (Foto: Facebook)
Okružni sud u Doboju oslobio je A.Đ. iz Modriče da je pokušao iznuditi 200 hiljada eura od oca Mare Milošević, inače poslanice SNSD-a.

Presudom Okružnog suda A.Đ. je oslobođen optužbe da je pokušao iznuditi 200 hiljada eura od Uroša Miloševićam, inače biznismena iz Modriče, prenosi Srpskainfo.

Uroš je otac Mare Milošević koja je u Narodnoj skupštini RS poslanica SNSD-a, a na prošlim izborima je bila i kandidatkinja za načelnicu Modriče.

U presudi je navedeno da se A.Đ. oslobađa krivice da je 4. jula 2019. godine pokušao iznuditi novac od Miloševića.

Tog dana je Miloševiću stigla prijeteća poruka u kojoj je pisalo "50 hiljada eura pripremite u apoenima po 100 eura neoznačenih. Predat će te novac osobi koja će vas kontaktirati. U koliko odbijete ili aktivirate policijske službe počinje likvidacija vaše porodice (kćeri,unučad) tad cijena vaše porodice je 200 hiljada eura. Organizacija CRNA RUKA."

Kako Srpskainfo saznaje Milošević nije postupio po uputama koje dobio u prijetećoj poruci već je cijeli slučaj prijavio policiji, a u to vrijeme je bio na odmoru u Turskoj.

U presudi je navedeno i da se A.Đ. oslobađa dužnosti plaćanja troškova krivičnog postupka te da isti padaju na teret budžetskih sredstava suda.

Uroš Milošević je poznati privredenik iz Modriče koji u svom vlasništvu ima više firmi.