BiH
0

Sud BiH: Ukinut pritvor Tasimu Kučeviću

FENA
Sud BiH danas je donio naredbu kojom se optuženi Tasim Kučević pušta na slobodu. Sud BiH je 29. januara ove godine donio rješenje kojim se usvaja prijedlog odbrane i određuje da će se optuženi Tasim Kučević pustiti na slobodu nakon pružanja jemstva u iznosu od 200.000 KM u gotovini, saopćeno je iz Suda BiH.

Prema rješenju, prije puštanja na slobodu, optuženi je također dužan Sudu predati sve važeće putne isprave BiH ili bilo koje druge zemlje.

U skladu s tim, optuženom se zabranjuje napuštanje mjesta boravišta bez prethodnog odobrenja Suda. Sud je optuženom zabranio da obavlja aktivnost ugostiteljstva ili raspolaganje poslovnim objektom "Mlin".

U rješenju od 29. januara, Sud poziva Tužilaštvo BiH da organizira, putem policijskih organa, vršenje nasumičnih - povremenih kontrola optuženog radi provjere da li se poštuje mjera zabrane napuštanja boravišta.

Optužnica navodi da su Tasim Kučević i Meliha Pjević od 2002. godine do juna 2005., u svom ugostiteljskom objektu "Mlin", Ljubače, organizirali pružanje seksualnih usluga i seksualno iskorištavanje ženskih osoba za novac.

Ostalih osam suoptuženika su navodno bili zaposleni u ugostiteljskom objektu "Mlin". Glavni pretres u ovom predmetu počeo je 21. juna 2006. godine i u toku je iznošenje dokaza Tužilaštva.