Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ova BRADATA CE*TNICKA SPODOBA JE DOBIO VELIKU LOVU OD SANU - CRNOG GRADA beograda I DODIKA TJ BANJA LUKE KOJA FINANSIRA SVE VEHABIJSKE POKRETE U RBIH- i!! I ovaj bradati srbinanac je drzavljan terorisicke barbarije srbije !!! @@@@@@ A ovom SM*DINU S T O JE PIS\'O KOMENTARE MOJIM NIKOM, mogu samo ovo napisat : SM*RDI SRBO ISPRED BABE KAZE HOCU SVEGA DZABE BABA SM*RDA SMRDI PUNO SRPCE ROKCE KRMAK PUKNO KAZE BABA NEMA DZABA TURSKA KRV JE NAMA KRAJ NEMA VISE RAHATKUKA PROKLETI SMO I NESTAJEMO SAMO GROB DRAKULE POSTAJEMO OSTA PUSTA SRPSKA TROPRSTASKA VRSTA !!! Sikter !!!
Mevlide majstore, Horde su uz tebe Mevlide majstore, Horde su uz tebe Mevlide majstore, Horde su uz tebe Mevlide majstore, Horde su uz tebe Mevlide majstore, Horde su uz tebe Mevlide majstore, Horde su uz tebe
@@OBILIĆ I šta ti je tu poenta? Jesmo li uzeli azijatska imena i njihovu vjeru? Jesmo li protjerali otomanskog okupatora kad je došlo vrijeme za to? Kada ćete ga vi otjerati iz sebe?
OBILIC nas vjecni iden.titet je gen.ocid, mi smo veliki jun.aci sr.bi!!!
Duž ovog puta u blizini Ankare i dan danas postoji toponim Srp gazi (srpski pobednik) koji svedoči o hrabrosti i junaštvu srpske vojske. Bajazit je na jednom visu nastavio borbu s janičarima do večeri, ali je pri pokušaju da se probije pao s konja i bio zarobljen. Uskoro je umro u ropstvu. Zarobljen je i Grgur Branković, ali je kasnije otkupljen. http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%B1%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0 TOLIKO O LIZANJU ŠUPPKA STRANIM MRSKIM OKUPATORIMA..DA IMAŠ IMALO OBRAZA STIDA I ČASTI ZABIO BI SADA SAM SEBI GLAVU DUBOKO U ŠUPPAK I NE BI SE JAVIO NIKADA VIŠE NA OVAJ PORTAL !
Na desnom osmanlijskom krilu trupe tek potčinjenih seldžučkih emirata, koje su odmah prešle na stranu Mongola, počele su da podilaze desnom krilu turskog rasporeda. Potom je usledio snažan napad mongolske konjice koji je u potpunosti razbio desno tursko krilo. Posle izvesnog vremena sva je laka osmanlijska konjica bila razbijena, a Stefan Lazarević odsečen od centra koji je još uvek odolevao mongolskim napadima. Kada je Stefan Lazarević video da turska vojska napušta bojno polje i da dalja borba nema više smisla, odlučio je da se povuče. U toku povlačenja, iako ranjen, probio se zajedno sa svojim oklopnicim do Bajazita kako bi mu omogućio da se povuče. Tvrdoglavi Bajazit, koji je još uvek čvrsto držao centar sa 10.000 janičara, odbio je da napusti bojno polje verujući da ishod bitke još uvek nije odlučen. Kada je ovaj odbio, Stefan se povukao sam prema zapadu štiteći od mongolskih odreda Sulejmanovo povlačenje.
Levim krilom, koje je bilo sastavljeno od Rumelijske vojske, među kojima se nalazilo i 5.000 srpskih vojnika sa oko 500-600 teških konjanika, komandovao je Bajazitov šurak, Stefan Lazarević. Do sudara je došlo najpre između desnog mongolskog i levog osmanlijskog krila. Mongoli su odbačeni akcijom srpskih trupa čiju hrabrost ističu vizantijski i persijski izvori. Srpski konjanici rasterali su mongolske strelce na konjima i sudarili se sa mongolskom konjicom koja je pod silnim naletom teško oklopnjenih srpskih konjanika počela da popušta i da se povlači. Za njima je nastupala srpska pešadija. Prema nekim izvorima brzina napredovanja srpske teške konjice je bila tolika da je Bajazit u jednom trenutku, uplašen da će njegovo levo krilo biti odsečeno od glavnine snaga izdao naredbu za njihovo povlačenje na položaje bliže centru turske vojske.
Bitka kod Angore (današnja Ankara) odigrala se 28. jula 1402. godine između Osmanlijskih Turaka pod komandom turskog sultana Bajazita I i Mongola pod komandom Tamerlana.Na strani Turaka se borila i srpska vojska pod zapovedništvom Stefana Lazarevića, koji nakon poraza postaje ugarski vazal. U Bajazitovoj vojsci, među njegovim vazalima, bilo je oko 2.000 Srba koje je predvodio Stefan Lazarević.Uz njega bio je njegov brat Vuk i njihovi sestrići Grgur i Đurađ, sinovi Vuka Brankovića. Među srpskim ratnicima bilo je nekoliko stotina teško oklopljenih konjanika.
mama ti je uz mevlida degena
M E V L I D H E R O J
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=08&dd=13&nav_category=167&nav_id=634326
Bantustanci u svom lutanju izmedju tero.rizma i lizanja anusa svakom novom okupatoru, svakodnevno sebe ubjedjuju u vlastiti identitet i svrsishodnost postojanja.
http://www.youtube.com/watch?v=tf-CPxsuPiI
mi pripadnici Nebeskog Naroda da imamo ovakvog \'eroja koje se drznuo pucati na naše najveće neprijatelje posle Turaka, neprijatelje koji su nam oteli Kosovo ravno i dali ga šipatarima, neprijatelje koji su nas bombardovali osiromašenim uranijumom, mi bismo ga slavili ko najvećeg junaka, ali nažalost naš najveći junak kojim se ponosimo krio je duppe u vovodjanskim močvarnim pištalinama tolike godine a kada su ga u\'vatili usrrao se u gaće kao mali klinja...
@ . najbolji komentar uopste!!!