Obećan im novac za račune
3

Studentskim domovima u Sarajevu uključena struja

Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Nakon što im je u četvrtak u jutarnjim satima isključena električna energija, Javnoj ustanovi Studentski centar Sarajevo je nešto poslije 14 sati uključena struja.

Kako je za Klix.ba rekao direktor Studentskih domova Emir Kadrić nalog za isključenje struje je opovrgnut nakon intervencije premijera Kantona Sarajevo Fikreta Musića i generalnog direktora Elektroprivrede BiH Elvedina Grabovice.

"Zahvaljujući autoritetu i razumijevanju ova dva čovjeka struja nam je ponovo uključena. Premijer je izašao sa sjednice Vlade i urgirao da nam se uključi struja kako studenti ne bi ispaštali i hvala mu na tome, kao i direktoru Grabovici, koji nije morao intervenisati, ali je ipak to uradio. Ne mogu da se otmem utisku da direktor Elektrodistribucije Sarajevo vrši mobing nad jednom institucijom od društvenog značaja, kao što su Studentski domovi. Mi smo poslali pismeni dokaz da nam je Ministarstvo obrazovanja i nauke Federacije BiH dalo obećanje da će uplatiti novac za struju, ali se on oglušio o to. Njemu očito nije dovoljna ni riječ Federacija, koja je na kraju krajeva vlasnik firme u kojoj radi. Koliko znam i on je nekada stanovao u Studentskim domovima pa bi trebao imati razumijevanja", ogorčen je Kadrić.

Prema riječima direktora JU Studentski centar, isključenjem struje jutros je došlo i do štete, jer su morali baciti veliku količinu hrane koja je bila u pripremi, a došlo je i do kvara na nekim od električnih aparata.