Komentari (114)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato bi renovirali ovaj paviljon, kad ima dovoljno mjesta vec?Ja zivim u domu u Nedzaricima, vec 4 godine i prosle godine je bilo 30% doma prazno. Svake godine se broj studenata u domu smanjuje, tako da mislim da nema potrebe izdvajati ovoliko sredstava za osiguranje dodatnih kapaciteta. P.S. i ne treba nam bolje, sve dok ne budemo znali cuvati dom. U domu zive dosta buducih akademskih gradjana, koji bacaju kese smeca kroz prozor, flase razbijaju (kroz prozor), dovikuju se s prozora na prozor itd. Mislim da treba ukinuti prozore, definitivno :P Pozdrav
Treba domove modernizirati, a studente kaznjavati krivicnim prijavama ukoliko sta ostete... pa ovo je 21 vijek...
Pošteno...
Pije svega ova ruševina nije došla sama od sebe. Divljaci koji su stanovali ili još uvijek stanuju tu moraju sami povesti reda. Znam kako je izgledalo prije rata i kako se održavalo. Sadašnji stanari su za ne samo kritiku nego i izbacivanje, zato što ne organizuju izbacivanje rušilaca. Pare nećete dobiti jer dužnici moraju da se oglase. Te, prvo će biti završene vile na Poljinama, pa šta ostane studentima. Zato pamet u glavu i rasturite sve što je negativno. Izbacite i njih - VLAST !!!
E vi bi da zivite ko normalni ljudi, u normalnim stambenim objektima u normalnoj drzavi, e ne moze buraz, ali zato kad ne kupis Grasovu kartu, policija ti stavi lisice na ruke ko da si najveci kriminalac. Pa ti sad vidi gdje ti je perspektiva, nemoj slucajno da bi otisao iz ove zemlje.
Kako izgleda ovaj dom, kao da su usle srpske paravojne formacije.
Ovo je fakat sramotno, ali se postavlja pitanje da li bi oni to čuvali. Napraviš im i kroz nekoliko godina ista situacija. To je bacanje para!
Studenti, jeste li za dom spremni?
Za dom spremni!
Izdržite još malo, dok ne diplomirate. Odmah vas čeka odlično plaćen posao.
Ma daj, bolje dzamije graditi, za to ima para. Renoviranje znacajnih stvari u gradu-ma kome to treba!
Ne renovira država džamije.
@sodomm i vjerskim zajednicama se iz budzeta izdvaja. Za obnove i izgradnje vecinom ljudi doniraju novac, ali islamska zajednica i crkva koriste budzetska sredstva kao i svi. Sta mislis sto sad prikupljaju bosnjake po dzamijama i gdje god stignu. Stoji u pravilniku tacno koliko se izdvaja za vjerske institucije. Ako ti nije mrsko proguglaj.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
E jadni smo mi bas je ovo vrhunac jada u ovoj zemlji..
Sta hoce studenti, imaju zidove, imaju krov..i ne uce nesto Bog zna da su zasluzili bolje!
Steta i jeste samo za one koji su dosli da uče, a ne za one sto kofol studiraju i zjale fataju po pet godina, pa na kraju ostanu ovdje. Svak' svoj grad hvali, pa se u Sarajevo svali.
Studenti, da me pogresno ne shvatite, ali ako se ne prihvatite lopate i cekica i sami ne sredite to, sumnjam da ce iko ista da uradi. Dalje, kako i za domove kod nas treba stela, ja sam (a i masa drugih ljudi) tako bez stele morao rentati stan i raditi kako bi platio kiriju, dok je moja ekipa do besvijesti dernecila do zore; sumnjam da se danas ista promijenilo. Dakle, manje derneka, bolje se organizujte i pocnite nesto vise da radite; to ce da sija ;)
Ma jesi mi vrijedan rodila te majka.
Za dom ne treba stela. Cak sta vise, ima praznih soba.
Studen tebi bezobrazni novinare! :-)
hahahahah lud si
Nesmjem nista da komentarisem...samo mogu reci da je vise zaposleni u studentskim domovima nego studenata...
Ne treba vama nista dati,kad treba revoluciju pokrenuti studenti sjede po kafanama i piju kafe.Sad spavajte po ovakvim domovima dobro vam je i ovo ne zasluzujete nista vise
jesul ovo štale??? sta je ovo???
hahahahahah
Jesu li ovo donacije iz sirije. Ormar frisko izvadjen iz rusevina O:) ccc