Komentari (93)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Djeca sehida (najmladji 1995 godiste, eventualno 1996) do sad su trebala zavrsiti fakultet ako su ga upisali.
Apsolutno, treba samo djeci bez roditelja omogućiti ovo pravo
Svi koji nisu iz Saraj'va su ugroženi,građani drugog reda...Saraj'vo je država u državi,serem vam se u fildžan...Mile cepaj!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ja sam studirao 2004. godine u Sarajevu pa sam sve plaćao i tad, jer mi je gospodja na studentskoj rekla nije ti tata branio Sarajevo, rekoh u pravu ste gospodjo moj otac je branio Bosnu i Hercegovinu, nije samo Sarajevo Bosna. na kraju sam ih tuzio i na trecoj godini su mi morali vratiti sve sto sam plaćao.
Bravoo!!! Uljepšao si mi jutro! :)
rat zavrsio 1995 , sad je 2023 i ako se rodio na kraju ima 28 godina. koja vise djeca poginulih boraca... sjasite vise
Tako to uvijek biva, pokrije svoju bradu, a razgovor s drugim, šta će nam to.
Odakle više izlaze djeca poginulih boraca, jbte do zla da je po Bosne poginulo, valjda, su se više po zapošljavali i završili škole. Mi koji smo rat proveli tu, a nismo eto poginuli, ne možemo djecu zaposliti 13 god nakon završene škole, a znam da povratničku iz dijaspore da se glat zaposle, a babo pobjegao, kao i doseljenici str državljani, dokle ba više jbte.
A sto bi kanton sarajevo placao studiranje nekpm iz zenice. Nek mu plati zdk kanton
Studenti koji su djeca sehida i poginulih boraca??? Zadnja takva generacija je rodjena 1996. Oni danas imaju 27 godina. Studenti ostvaruju pravo na redovan studij do navrsenih 25 godina zivota, potom se automatski prebacuju na redovan-samofinansirajuci. O cemu se ovdje mlati?
Ovo je odgovor na smanjenje pondera gradu Sarajevu. Svaki ovakav potez podrzavam. Zasto i mi u Sarajevu imamo djecu. U drugim gradovima kafu mozete popiti i za 2 km. U Sarajevu za tu istu Kafu morate izdvojiti od 3-4 km,sok isto 4 krecem od toga a sve je skuplje u odnosu na ostale gradove. Moramo nadomiriti ono sto nam je Zildic uzeo.
Sad ce oni da kazu kako je to sitni propust, pa ce da mijenjaju zakon, lafo da ispadnu dobri. A u stvari pojma nemaju sta rade.
Ne može sve a može uzimati najviše para KS od pondera raspodjela svega, sva sjedišta firmi registrirana u Sarajevu a gdje je registracija tu se knjiži pdv, nemojte sraati, kad uzimate šutite ko pičkicce a kad treba dati tad ne može, mrš
A sta sa djecom koja danas nemaju da jedu a kamoli studiraju?
4 posto piamenih
Svi koji imaju izvrstan uspjeh sigurno ne spadaju u kategoriju koja plaća školarinu, ostali su se trebali potruditi ranije. Samo bi ja ovim zakonom obuhvatila sve, bez obzira na mjesto stanovanja, jedini izuzetak bi trebala biti djeca bez oba roditelja. A ne babo nosao kave po komandi, pa ga stavili na spisak za značkuni na osnovu toga ono bi uposalo medicinu na naš račun!
Hmmm .... moji računi za BH Telekom i druge firme se najviše oporezuju u SA,iako ja ne živim u SA. Stipendije u Švicarskoj su na nivou države i svako može da studira gdje hoće. Sa ovim se još više stimuliše napuštanje sela i ruralnih područja. Ne možemo svi od Baščaršije do Ilidže da živimo
zasto bi ks trebao placati skolarinu nekome ko zivi u drugom kantonu? to moze biti samo obaveza tog kantona u kojem zivi.
Onda podijelite poreze po kantonima, koliko ko uplati toliko dobije. Kao sto neko rece, ja u RS koristim BH Telekom, a Sarajevo uzima pingu od poreza na usluge i promet.
Zato bi moglo biti novca za studente koji velicaju genocid. Pokusava se opravdati da djeca šehida i poginulih boraca sad imaju najmanje 27.g,a sta je sa RVI? Neko ko je izgubio dio tijela kao momak,njegova djeca nemaju prava u SA iako je on to isto SA branio,ali .ebiga sto se nije i preselio u SA. Drzava se ne koze oduziti sa invalidninom od 50-100 KM,pa makar placala 100g
Gule jadne roditelje,diskriminiraju ih...ludi su ako ovdje ostanu raditi