Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Stranka vas prati i ima ozbiljne planove s vama.
he he he
Svaka čast ovim mladima koji nisu sjeli na kafu da se žale kako posla nema i kako je na birou raja. Pa haj sad recite da se ne može..
nakon prakse ( donosenje dorucka ili rucka i kafa zaposlenicima iz obliznjeg restorana, kucanje u wordu nekih bezveze stvari za koje su uposlenici jednostavno lijeni, poneko seksualno opsluzivanje, odlazenje po raznorazne papire u opstinu za privatne potrebe zaposlenika ), studenti se vratili na evidenciju biroa i starcima na grbacu .
Svaka cast za praksu sve je to super ali ako ne ostanete raditi tamo gdje ste i praksu obavili onda nemate nista od te prakse. Poslje tako ljepih i interesantnih poslova opet cete u BiH kad se zaposlite raditi poslove koji se rade sa srednjom skolom (ovo mislim kad se aBd zaposlite na mjesto za koje je potreban fakultet)
Sto nepisu o meni.. Evo me na praksi kopanja I fizickog rada u poznatoj Austriskoj firmi Prajo & Co GmbH....
Kako je samo gadan mentalitet naroda kada je svacija reakcija da covjek mora biti babin sin da se ovako snadje. Ovo je inostranstvo, ista pravila tu ne vaze.
Sve je to super, cestitamo ; ali ovi je privilegija za odabrane. I na kraju, krajeva, znajuci koje su cjene, djeca slabo imucnih roditelja ako imaju i snage i volje za uciti- odakle pare? Znaci, sve je privilegovano. --Nesreca rudara- intervju- rudar, dipl ekonomist; sestra mu studira pravo- ne moze zavrsiti nema prihoda... I koliko je takvih? A koliko tek studenata zlatne znacke su na birou? Ili studenti, koji imaju desetke ali nemaju privilegiju? Po kojem kljucu su izabrani ovi studenti? ! Stranackom? Po prezimenu? Babini sinovi i kcerke koje ce sutra da zaposle u svojim firmama, pa ce reci- evo vidite mi zaposljavamo omladinu. Meni je drago da se uci, da se studira- ali dajite sansu i omladini koja bi studirala, ali nema od cega. Koja ima dobar prolaz- ali nije mu babo politicar.... Toliko !... " Stranka vas prati, ima velike planove s vama"
Globalno pravilo IAESTE-a jeste da, koliko se praksi nađe u BiH za strane studente, toliki broj bh. studenata mogu ići u inostranstvo. ako znaju nekiga u bosni i imaju kakvu stelu,mozda i nadju mjesto.ali uvijek moze i procesom oplodnje
bas me zanima da li su ovi studenti iz prosjecnih radnickih porodica,ili su sansu da guzica vidi puta dobili babini sinovi??
Student ekonomije, prava, politologije bez dana iskustva/prakse u toku studija neka se ne nada nicemu. Najtuznije je sto su oni najglasniji....Ne znam gdje na svijetu jos neko stduira ekonomiju, pravo a da preko ljeta nije barem 2 mjeseca radio u toku studija...
Da! Inace Advokati/sudovi/banke i slicni traze studente da bi oni stekli iskustva! U pravu si ti i sve to stoji, ali nema sanse u ovakvoj drzavi da steknes iskustva ako ne platis nekome ili ako sa zavrsenim iskustvom prvo radis koju godinu kao hamal ili jos bolje kao rob nekome pa tek onda steknes iskustvo.
zavrsenim fakultetom*
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
...sa srećom :)