Komentari (249)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato u zapadnom dijelu Mostara svi završe sveučilište nabrzinu i zaposle se prije naših u institucije.
Nemoj bogati o "njima" i "nama". Ko ga završi samo zato što je platio treba u "hapsanu" skupa sa onim što mu je dao diplomu, i to bez razlike i "mi" i "oni"...
Koji debili??????????????????????? Studenti J E Z I K A traze da se ukine usmeni ispit. Pa ima li to igdje na ovom svijetu? Nije ni cudo da dobijaju posao u kladionicama umjesto da sjede u skupstinskim klupama.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ovih Jahića na UNSA je previše.... Moraju postojati OPŠTI KRITERIJI šta student mora znati za prolaznu 6, šta za 9. Individualnost kriterija pojedinih profesora prevazilazi svaki mogući bezobrazluk. Nafrustrirane osobe, sumnjivih kriterija vrijednosti koje decenijama drže određeni predmet, znaju otežati i promjeniti život mladom čovjeku.... Licencu profesorima treba zanavljati svakih par godina.....Ima tu dosta psihopata koje treba odstraniti iz obrazovnog procesa, bez obzira na titule i akademska znanja..... Više od znanja je stvoriti ČOVJEKA....
@Irreligioinist @predatorica ..... I šta vama nije jasno pa se "iščuđavate" i "kliberite"? Ako vam nije jasno značenje i upotreba glagola ZANAVLJATI, pogledajte na http://www.matica.hr/vijenac/432/Zanavljanje%20/. I drugo kada vas komentar "bocne" nemojte tražiti "dlaku u jajetu" u zarezima, jezičkim zavrzlamama i FORMI nego se koncentrišite na SUŠTINU.... "Intelektualke"......
sad ste nasli da ga prijavljujete kad sam ja polozio :)
Zalosno je da jedan pr. zagorcava zivot jadnim studentima ,moraju ici negdje drugo da polazu ispit i vracaju se nazad.Ako n iko ne moze proci onda je on nesposoban da nauci studente, takav na zapadu nebih ostao ni osam sati , bio bih izbacen. U USA studenti se prijavljuju i mogu da procitaju sta drugi studenti pisu o profesorima i uzmu kojeg hoce tako da oni sto su losi ocjenjeni od studenata ostanu praznih razreda i budu otpusteni ,naravno ima ih vise za jedan predmet. Zalosno da je dopusteno ovakvo izivljavanje nad studentima od strane iskompleksirani pojedinaca.
ZAR IMA BUDALA KOJE STUDIRAJU FILOZOFIJU OCAVAM?
Gospodo ne pricajte o stvarima o kojima nemate pojma. Prvo, na Filozofiji svaki odsjek ima usmeni iz svakog predmeta, i taj usmeni se odgovara usmeno a ne kao na vecini fakulteta gdje profesor da studentima par pitanja koji oni odgovore pismeno, znaci opet polazu pismeni ispit. Ti usmeni ispiti nemaju nikakvih kriterija, ne postoji broj pitanja koji trebas znati odgovoriti, niti imaju vremensko ogranicenje pa se cesto desava da odgovaras sat vremena i na kraju padnes zbog jednog pitanja. Zatim, na usmenom ispitu ne postoji odredjena oblast koju odgovaras, kao npr. na pravu kad odgovaras 5. glavu iz ustava i sl. , nego profesor te pita sta god on smatra vaznim iz sve tri godine studija pa se cesto desi da student padne na usmenom na trecoj godini jer se nije mogao sjetiti neke definicije sa prve gidine. I ne gajite iluzije da studenti koji studiraju jezik na usmenom ispitu budu pitani konverzaciju ili poznavanje jezika. Ne, nego iskljucivo odgovaraju teoriju i sve ono sto su imali i na pismenom uz dodatak gradiva sa prethodnih godina. Najtuznije je sto ovi sto pisu da se treba zagrijati stolica i da se ne moze fakultet zavrsiti bez da stanes pred profesora, nisu nikad ni culi za usmeni ispit(makar ne u usmenom obliku) i vecinu ispita su zavrsili na zaokruzivanje ili dopunjavanje, te sire mitove o strasnoj Jadranki sa racunovodstva koja im, mos' mislit' ne daje ispite na zaokruzivanje.
nečuvena segregacija i nepodništavanje osnovih demokrackih vrednosti: na FF u saraj-ovasima ne izučava se crnogorski jezik, tj. nije ravnopravan sa bosanskim, hrvatskim i srpskim... nečuveno!
Samo, ovi što razmišljaju o prelasku na drugi fakultet, nek preskoče ekonomiju, jer i tamo ima Jahić, koji nije ništa bolji od ovog iz članka.... Prije naučiš greške u njegovoj knjizi nego što položiš finansijsko računovodstvo!
Sta li mu je prof.dr.Mehmed Jahic..kad položis ispit kao da se ponovo rodis :)
Ha ha ha.... Upravo sam komentarisala Mr. Jahića sa ekonomije :) Prije naučiš sve greške iz njegove knjige nego što položiš kod njega..... Ne znam jel iko dobio veću ocjenu od 7 :) Možda Ševalaaaa :)
halo studenti, iskulirajte. ne znam koliko ste upuceni, ali jahicev sin je lijeceni (ocito bezuspjesno) horsas. prema tome, frajko je isfrustriran i dok je ziv on ce vas je.b.a.ti u pa.kas.. neke stvari ne mozes drukcije rijesiti, samo naudis drugom i tebi odma lakse (tako ova jadna nacija i zivi, samo od tudje muke jer cim ti zagusti drugom se po.ser.es u votaži i lakse ti . cc. bosna aka mauritanija
sto ga neko ne rokne???
Visoko sam obrazovan covjek zavrsio sam medicinu, stidirao sam i vani, magistrirao poznat mi je javasluk u visokoobrazovnom sistemu u BiH. Misljenja sam da samo profesor psihopata moze zajebavati studente na ove "bitne" predmete, ne mogu ni ime da im zapamtim; sigurno da taj profesor nikada nije odrzao predavanje van Kantona Sarajevo.
"...krši Zakon o visokom obrazovanju prema kojem, prije svega, studenti koji studiraju po bolonjskom sistemu nemaju uopće usmenih ispita...". Dovoljan detalj da obori sve što su ove levatine od "studenata" napisale. Usmeni ispit je apsolutno po zakonu, i po starom i po novom sistemu studiranja... I neka obara, jer više pošteno ne možeš sresti nekoga ko se zna normalno izražavati (što pismeno, što usmeno)... Na kraju, kladim se da 95% ovih studenata kaže "jutros sam SE ustala/ustao"...
Ja stvarno ne mogu da vjerujem čime se novinari bave - studentskim mahalskim pričama. A još više ne mogu da povjerujem kakve komentare možete pisati. Prvo, rušite ugled čovjeka koji je jedan je od najzaslužnijih za afirmaciju i razvoj bosanskog jezika i to na osnovu priča studenata čiji je osnovni cilj dobiti diplomu i zaposliti se u sistemu kapitalističkog društva kao što je Bosna. Mnogo sam naučila od ovog čovjeka i ne mogu dopustiti da se ovako piše, a da ne prokomentiram. Sramota za studente!
ti ko da si jahicu gu.ze dala, al fakat
Cuj bune se, sta bi tek da studiraju težak fakultet?
Naravno da može, prosjecan lik ce uvijek lakse i uz manje truda zavrsit ovu filozofiju nego recimo etf, arhitekturu itd.
hehehe dođite na Mašinski fakultet u Zenici studirat da se i upišate i userete od karanja
Jahiću fino platite, odvedete ga negdje na janjetinu i rakiju, poturite kovertu, potapšete po ramenu, i šestica je rješena. Provjereno :)