BiH
0

Stručno usavršavanje bh. službenika u Italiji

Sarajevo-x.com
U okviru promotivnih aktivnosti za 2008. godinu, usmjerenih na promociju ekonomske saradnje Italije i Bosne i Hercegovine i podsticanje razvoja zemalja balkanske regije kroz dodatno usavršavanje kadrova, u organizaciji Italijanskog Instituta za vanjsku trgovinu (ICE), predstavnici Uprave za Indirektno oporezivanje BiH, Poreske Uprave Federacije BiH i Lutrije BiH, otići će na petodnevno studijsko putovanje u Italiju.

Tokom ovog petodnevnog studijskog putovanja koje će se održati od 06. do 10. aprila 2008. godine, službenici bosanskohercegovačkih javnih institucija, će imati priliku da posjete firmu “SOGEI” – Societe' Generale d'Informatica S.p.A, koja se bavi projektovanjem i razvojem informacionih tehnologija iz oblasti carinskih i poreskih sistema, te da obiđu italijanske Institucije nadležne za prikupljanje i raspodjelu javnih prihoda (Carinska i Poreska Uprava Italije, italijansko Ministarstvo Finansija, i dr.). i na licu mjesta se upoznaju sa njihovim načinom rada.

Ovo je samo jedan u nizu projekata kojeg Italijanski Institut za vanjsku trgovinu (ICE) realizira u Bosni I Hercegovini sa ciljem da kroz stručno usavršavanje kadrova dodatno poboljša saradnju između Italije i Bosne i Hercegovine.