Okuplja ih Stevandić
21

Stranke u RS-u danas zakazale sastanak u Banjoj Luci, razgovarat će o entitetskom izbornom zakonu

I. M.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Sastanak je sazvao predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić, a na dnevnom redu je samo pitanje izbornog zakona RS-a.

Kako je najavljeno, pozvani su predsjednici svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u RS-u, koje imaju poslanike u NSRS-u. Tema sastanka je izborni zakon RS-a, a sastanak će biti održan u Ovalnom salonu NSRS-a sa početkom u 13:30 sati.

Pojedini političari su već odbacili ideju usvajanja izbornog zakona RS-a, a među njima je i Jelena Trivić koja je kazala da neće prihvatiti ovo rješenje.

"Vjerovati privatizovanim Dodikovim institucijama da će provesti fer i poštene izbore je kao vjerovati u Djeda Mraza, a istini za volju, ni CIK se nije proslavio sa postojećim Izbornim zakonom", rekla je Trivić.

Ovu ideju je odbacio i lider glavne opozicione stranke (Srpske demokratske stranke) Milan Miličević. On je kazao da neće doći na Dodikove konsultacije kao predsjednik te da se tamo neće pojaviti nijedan predstavnik SDS-a.

"Nećemo biti tamo jer ne znam o čemu bi razgovarali s ljudima koji neće donijeti nikakav dokument. Taj sastanak nema smisla", rekao je.