BiH
0

Stranka za BiH neće sudjelovati na sastanku zakazanom za 10. januar

FENA
Foto: CIN
Foto: CIN
Predstavnici Stranke za BiH (S BiH) neće sudjelovati u razgovorima o formiranju vlasti na sastanku koji je zakazan za 10. januar, a izborni rezultat ne čini tu stranku odgovornom niti relevantnom za konstituiranje izvršne vlasti u BiH, saopćeno je danas iz te stranke.

Kako stoji u saopćenju, Predsjedništvo SBiH ostaje na više puta javno iznesenim pozicijama kada su u pitanju državna imovina, ustavne promjene, denacionalizacija i restitucija kao i druga pitanja vezana za euroatlantske integracije.

"Sa ovim stavovima ušli smo s grupom stranaka u razgovore okupljenih oko SNSD-a i HDZ BiH, a koji su održani 28. decembra 2010.godine te smo jasno iznijeli naše stavove. Tom prigodom smo naglasili da za nas nisu prihvatljivi stavovi i konkretni potezi vezani za državnu imovinu niti ovog bloka, kao ni bloka predvođenog SDP-om", stoji u saopćenju.

U toj stranci smatraju da je SNSD nakon proglašenja Zakona o statusu državne imovine na teritoriju Republike Srpske poslao jasnu poruku da nema namjeru korigirati stav o državnoj imovini nego da želi dovršiti projekt otimanja državne imovine u korist entiteta.

U ovakvim okolnostima Stranka za BiH nema namjeru dalje sudjelovati u razgovorima, niti će prisustvovati sastanku zakazanom za 10. januar 2011.godine, stoji u saopćenju iz te stranke.