Komentari (99)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar mogu izaci iz drzave dok ne plate kazne?
Ili zabraniti ulazak u drzavu. Iako GP nema mogucnosti da naplati kaznu na granici, bar mu moze zabraniti ulazak ili izlazak, pa bi se malo zapitali sljedeci put dok ne izmire svoje prekrsaje.
Nije to uvezano sa granicom, a treba uvezati i rijesen problem.
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
dakle, sa stranima tablama napravim 100 prekršaja i mirno se vratim kući u Slovenia
Ali zato mi u Sarajevo 150 kamera imamo
Nek ima 1500 kamera ovdje u Sarajevu se seljacine nakotile gaze narod daboga bilo 5000 kamera
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mijenjajte ZOOBS, odmah ide depesa na sve granicne prelaze, na izlasku se kazna mora platiti, i to u punom iznosu! Ako ne, sljedeci ulazak na granici, hapsite, naplatite kaznu, kamate i sudske troskove!
a kako njima zastarjeva a nama ne? nama znaci ne zastarjeva.
Neka prvo plate ovi domaci znate nije fino uletat preko reda a oni su vam preci oni kad ga zarokaju oooo 150 km kroz grad ,svi su Daltonisti dal je crveno zuto ,zeleno nema veze samo Gas iako tacno znaju gdje su kamere ,a za strance ,pa gospodo izaberite ljude koji ce raditi svoj posao i napraviti saradnju Sa zemljama iz Evrope i problem rijesen posalju nalog dodje na adresu kazna se plati a ne moze odmah u pola cijene...
Kada bih znao da će se 30 posto tih sredstava utrošiti se za rješavanje soc.slučaja, zdravstvo ili putnu infrastrukturu, sam bih otišao i pitao koliko imam ja da ih sve platim. Čak bih ih i češće činio te lakše prometne prekršaje.
Budi pametan,zamjeni tablice nakon godisnjeg 30 eura i rijesen problem
Izrazito si pametan
Toliko ima kumulativno 10-ak domaćih rekordera sa neplaćenim kaznama... Ni njima ništa se ne dešava, a kamoli strancima.
Granicni policajci nemaju mogucnost naplate kazni ali imaju mogucnost da zabrane izlazak iz Drzave uz oduzimanje pasosa dok prekrsioc ne plati kaznu ali banana Drzava pa tako i institucije i zakoni
Stavi još 20 kamera. Ko da vam je strategiju radio Katica
Misliim da mogu izaći, ali to treba da dođe naknadno na adresu uredno.Ako se ne plati vjerovatno postoje neke kazne i penali.
Nasao sam da imam neku kaznu od prije par godina. Da li ima neki nacin online placanja?
Digitalizuj plaćanje ko normalan svijet!!! Pa da mogu stranci online platiti a ne ko da smo o dalje u 90-ima nekim uplatnicama u Banci ili da se ide u Policijsku stanicu!
Ako je problem imati naplatu na svakom granicnom prijelazu, onda osposobite bar po jednu jedinicu na sjeveru, istoku i jugu. Stavite jedinice u Bosanskom Brodu, Visegradu i Metkovicu. Svi koji imaju kazne a pokusaju na druge prijelaze samo ga vratite i uputite na najblizi u kojem moze platiti. Rijesen problem.
Malo su vam bzvz prijedlozi. Angazuje se advokatska agencija oni na adresu posalju kaznu da se plati ako ne platis oni podisgnu tuzbu i onda sve fino platis i sudske troskove i advokata i kaznu.
Koju adresu kad su strane registracije, otkud nama registar stranih tablica, kako ces znati kome da posaljes?
Samnak0900 Pa po tablicama međede. Kako tebi posalju. Nasa Policija posalje njemackoj policiji i oni ti daju info
Jel neko zna koliko ima neplacenih kazni sa BiH tablicama po zemljama EU?Kamiona,autobusa,auta?🤔
RAZLOG VIŠE da se pronađe način da se ove kazne naplate i to sa kamatama