Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
... “o ovom pitanju je jasan, a to je prenos kompletnih ovlaštenja na domaće sudije u 2009. a ZASTO???? Sve sudije i sutkinje su zavrsile \"kadrovsku\" \'skolu\' jo su komunizmu, odnsono u doma njegovog najveceg \'upona\' za vrijeme vladavine pokojnog gospodina Milosevica. Znaci sve jasno. Cast izuzecima i sobnim kvalitetima pojednih, ali su godina i bas u tim godinama ODGAJANI da zu \'zapadni\' zakoni (UN deklaracija o Ljudskim pravima) - \"prevazidjena\" stvar koja se \"najvise postovala u tom sistemu jedne partije i stranke. Kada svaka partija poslije pedesetak godina pocinje da pokazuje devijacije umisljenosti i \'uobrazenosti\' da su oni jedini cuvari tadasnje \'demokratije\' i \'istinskog stvarnog sisetma\'. Kojeg su sami doveli i do sunovrata. Te iste odnosno mnoge sudije i sutkinje nisu bili nekakvi prikriveni kao dousnici UDBE i SDB vec zaista \"stvarni inoficijelni suradnici drzavne sluzbe sigurnosti\" tj. UDBE i Komunizma. u prijevodu zaista jedini istinski \"STASI\" - aktivni - suradnici. Udba i SDB su vrsili mozd ai te \'pratce\' iliti istrazen \'radnje\' a \"pecat\" su davali okorjeli borci i \"zastitnici Komunizma\" jedini sudije i sudije. E sad ti treba da su \'neodvisni\' \'nepristrasni\' ili \'strucni\'. A za sta? Za izigravanje najosnovnijih ljudskih i neotudjuvih prava svakog gradjanina ili gradjanke, koji sa doticnim jedinkama nisu moza u direktnom \'prijateljskom\' ili porodicnom dosluhu. CLANOVI zakona se mijenjaju ali ne i \'logika\' rasudjivanja. Naucena kroz 10, 20, 30 ili 40 godina \"neumornog rada\" uz odrzavanje i cuvanje \"jedine istinske\" i \"stvarne partije demokratskog centralizma\". Ako je itko srusio SFRJ onda su izmedju ostalih bio upravo tak korumpirani dio tadasnjeg sudstva. Ali koji je i do danas ostao. Dodali se k tome kako su mnogi i \'onda\' kao i \'danas\' tj. za virjeme rata zavrsili \'fakultete\' - tj. pocesto totalna bezveza za razumijevanjem osnovnih ljudskih prava i zakona, najcesce nepozvanja bilo kojeg stranog jezika, ako se neuzmu u obriz tri slluzbena jezika BiHa, znaci totalna anepismenost za evropske tokove pravosudja za kona i razumijevanja, stvarno stanje u sudstvu postaje donekle razumljivije. CAST Izuzecima. sama cinejnica da ih je netko terbao poducavati do 2009 godine, tj. punih petnaest godina - poslije bosasnko-hercegovackog komunizma, pokazuje kakvo je STANJE bilo i kakvo i pored znacjanih napredaka jos uvijek jeste. Pa ti mnogi ne poznaju niti jedan od mase evropskih jezika. Kao mogu ond apoznavate ljudska prava, ili ti UN zagarantirana osnovna ljudska prava? Do neke neodredjene smjene \'generacija\' mislim jos 20 godina su potrebne strane sudije i tuzioci.
U Bosni su svi dobrodosli osim Genocidaske furde i Smedijadije.Blago zemlji koja vas nema a i okruzenju od kojeg ste daleko.Sta ovo Crnogorsko fasisticko Dodikovo laprdalo laje,Mars skote neces dugo budi siguran preoracemo mi taj Genocitet ako bogda.Dosta smo vas durali genocidna furdo septicke Smrdije lesinari,pljackari,pijana bagro jebo vas sveti Sava prljave i onaj pop sto vas zapisa pisakom i zakadi smradlukom.
Prijedlog za himnu BiH ... Crkni ,crkni, kurvo stara, u les si se pretvorila, Tamnica si uvjek prije, neg\' drzava uvjek bila .
vise volite da vas stranci nego srbi, koji ste vi supci
Grebo ti stranci kevu u pjdaju i to Turci majmune bezolicni?!!
Izgleda da RADOJICICU ne izlazi iz glave lektira. \"JAZAVAC PRED SUDOM\"
Ah što su ovi iz republike šumske zapeli da stranci odu. Izgleda da su ti stranci pravi trn u oku Miletu traktordžiji i njegovim sljedbenicima.
Stranci da odu, pa da dodik i njegovi pajdasi stave svoje nacionaliste na njihovo mjesto? Bit ce lakse raditi po nacionalnom kljucu,, jel tako? mars u tri picke materine. mamu vam fashisticku.