Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
DRAGI DISKUTANTI!.U RATU,1994G, DRZAVNI VRH JE DEKRETOM,PRETVORIO,DRUSTVENU IMOVINU U DRZAVNU.-TA NEZAKONITA RADNJA JE IZVOR SVIH PROBLEMA KOI SU NASTALI I TEMELJ NELEGALNE I NEUSPJELE PRIVATIZACIJE.-KRIMINALCI SU DRZAVNU IMOVINU DOBIJALI DZABA, ZA BEZVRIJEDNE CERTIFIKATE I FAMOZNU 1KM,-VECINA TE IMOVINE JE POD HIPOTEKOM.-KRIMINALCI SU UZELI ZIV NOVAC,ONI STO SU DECNIJAMA STVARALI IMOVINU SU U FAZI IZUMIRANJA I NA ULICI.-VJESTACKI, OD KRIMINALACA SU NAPRAVLJENI KAPITALISTI.-TO JE CJENA TRANZICIJE.
U Krivaji se krade pa nije cudo da to preduzece propada.Struktura im je ispod nule a neznanje za jedinicu. Tu se jos ne zna ni tko pije i tko placa. Sigurno radnici.
BEZ REZERVE PODRZAVAM RADNIKE U NJIHOVOJ BORBI ZA SVOJA PRAVA.-PODRZAVAM SVAKI NACIN BORBE UKLJUCUJUCI, STRAJK I NASILNE PROTESTE.-.RADNIC NISU KRIVI ZA PROPUSTE ODGOVORNIH.-ZA VISAK RADNIKA NEKA DRZAVA PREUZME ODGOVORNOST.-NIKO NESMIJE BITI IZBACEN NA ULICU.
Krivaja je ogromna ali nemoze konkurisati sa manjim firmama koje rade efikasno i sa modernijom opremom. Zalosno ali je ipak realnost. Krivaja ce nestati samo je pitanje kokiko ce to kostati drzavu i radnike.
Ogroman balast privredi i drzavi su fiktivni radnici propalih drzavnih preduzeca koji godinama ne rade, a ocekuju zaostale plate i staz sto je nerealno. Postenije i bolje za cijeli sistem je stecaj u ranoj fazi, jer zamislite radnika koji se void u takvoj firmi, a nije radio zadnjih 15 godina. To ni Njemacka ne bih izdrzala.
Meni je jako zao radnika kome ne bi bilo , ali i mi smo bezobrazan narod to je za nepovjerovati, Koji privatnik ne bi volio da zaposljava 5000 radnika i ogromne pare zgrce ??? Problem Krivaje i svih tih bivsih firmi je sto su to porodicne firme , ako je tvoj babo radio tu onda nema sanse da mu i sin ne radi tu babo odmah pokrene strajk. Jedini problem je sto svi znaju da je tako pa se ti sincici i kcerkice i ne trude nauciti nesto novo , moderno , oni znaju da imaju posao i to je to. Ruku na srce tolike firme lijepo funkcionisu i sa duplo manje radnika nego Krivaja. Normalno Klixu je u cilju uvijek okrenuti narod protiv vlasnika , sto ne pisete kako su novi vlasnici nedavno zaustavili jednog poznatog radnika Krivaje koji je takoder u tom Sindikatu na izlazu iz firme , pa ispod cerade kamiona imali su sta i vidjeti , grade natovareno koliko ti Bog hoce , i sada zamislite koliki vec niz godina on to isto radi i koliko je ostetio firmu.
Jedini volovi su tu HDZ i SDA , rasvjeta u Zepcu 5 lampi 35k maraka , odbojkasko igraliste 20k maraka , desetine nekih organizacija na koje godisnje dajes minimalno 50k maraka , mozes posao za 10 ljudi minimalno pokrenuti sa tim , SDA jos vise pljacka jebiga veca stranka jel , a ti isti ce opet za njih glasati makar ne imali sta jesti
Najveći teret firmama izašlim iz socijalističke Jugoslavije, a koje su bile korektno privitizirane je bio upravo ogroman i neracionalan broj radnika koji je naslijeđen iz ere socijalizma. Firme nisu uspjele prodisati jer nisu mogle zapošljavatai i davati otkaze u skladu sa tržišnim prilikama i svojim potrebama i zato danas više i ne postoje faktički. Koji idiot kod privatizacija osmisli da firmama diktira koji broj radnika će prinudno morati imati, tog treba linčovati jer, dok je bio u poziciji tim je sebi obezbjedio miran mandat, a ,morao je znati da ce poslije biti kud koji mili moji.
Solomon, sad je gotovo sa većinom tih firmi, nema, pojedeno, da se uradila propisna privatizacija dosada bi te firme bile na cvrstim temeljima i ako ne te radnike, zapošljavale bi makar njihovu djecu, a sad nema hljeba ni za radnike ni buducnosti za njihovu djecu.