Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
koji kvaziintelektualci sjede u bosnjackom klubu 98 , zali boze na koga bosnje pare bacaju ... ko je kriv za siromastvo u Bangladesu, Pakistanu, Somaliji, Afganistanu, Jemenu, Alziru, Egiptu ... ?!
1. Problem je u svijetskim razmjerama a pravi uzrok je Dragoljube monetarni sistem koji se koristi u svijetu. Mi danas imamo takozvano "Frakciono bankarstvo" gdje na 1 dolar ***sita u banci stvara se 10 dolara kredita. To znaci da se ovakvim monetarnim sistemom bez znacajne stednje stvaraju se krediti koji se onda preko MMF-a ali i veliki medjunarodnih banaka distribuiraju i trose. Posto je Zapad izgubio proizvodnu bazu i sve je manje zaposleno ljudi u realnom sektoru drzave poput Amerike, Britanije, Italije i sl zive od kredita. Onaj manjak prihoda koji ne mogu nadomjestiti kroz oporezivanje pozajmljuje se i trosi. To rade i privatne osobe. Manjina na Zapadu je vlasnik kuce ili stana, cak i auta ili namjestaja. Sve se kupuje kroz ove kredite obezbjedjene "Frakcionim Bankarstvom". To je dovelo do ogromne prezaduzenosti u svijetu, jer neogranicena ekspanzija kredita je pozajmljivanje od budicih generacija koje to moraju vratiti. Na kraju ce se desiti bankrot svijetskih razmjera.
...poštovani profesore...očito "najsavršeniji" sistem pati od nesavršenosti...u svom temelju...
Zlo i naopako!