BiH
0

Stefanović: MUP Srbije će pomoći policiji Republike Srpske

SRNA
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je večeras ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganu Lukaču da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije spremno da pruži svu neophodnu podršku policiji Republike Srpske u borbi protiv terorizma.

Stefanović je tokom telefonskog razgovora sa Lukačem izjavio saučešće zbog pogibije policijskog službenika tokom večerašnjeg napada na policijsku stanicu u Zvorniku, te izrazio nadu da će se dvojica ranjenih policajaca što prije oporaviti.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije preduzima sve neophodne mjere iz svoje nadležnosti, kako bi spriječilo slične pojave na svojoj teritoriji i pružilo svu neophodnu podršku policiji Republike Srpske u borbi protiv terorizma, navodi se u saopštenju iz MUP-a Srbije.

"Srbija, u saradnji sa svim zemljama regiona zapadnog Balkana, u okviru Koalicije za borbu protiv Islamske države, učestvuje u suzbijanju terorističkih pretnji", rekao je Stefanović.

U terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku koji je večeras izvršio Nerdin Ibrić iz sela Sapna ubijen jedan policajac, a dvojica su ranjena.

Napadač je likvidiran prilikom razmjene vatre.

Pripadnik vehabijskog pokreta je uz poklič "Alahu ekber" oko 19.00 časova upao u prostorije policijske stanice i odmah počeo da puca iz automatske puške.