BiH
0

Štab NATO-a u Sarajevu pomaže autističnoj djeci

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Brigadni general David Enyeart, komandant NATO-ovog štaba Sarajevo, posjetit će danas Zavod Mjedenica u Sarajevu te štićenicima zavoda uručiti ček na 6.000 eura, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću NATO-ovog štaba.

Ovo je druga posjeta brigadnog generala Udruženju za unapređenje obrazovanja i podrške djeci sa poteškoćama u razvoju i bez njih.

Bit će to prilika da se vidi napredak projekta dječijeg obrazovanja koji vodi doktorica Nirvana Pištoljević, koja je na čelu tima što radi na provedbi programa CABAS® (Sveobuhvatna primjena biheviorističke analize u školovanju).

Težište projekta je na inkluzivnom obrazovanju djece s poteškoćama u razvoju, uključujući i autizam. Ovo je jedini projekt ove vrste u BiH koji NATO pomaže od samog početka projekta u septembru 2010.

Doniranim sredstvima nabavit će se igračke i obrazovni materijali primjereni autističnoj djeci i djeci s drugim teškoćama u razvoju, koji su od ključne važnosti za uspjeh metoda podučavanja koje se primjenju u okviru CABAS projekta.