Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ciljevi su nejasni medjutim posljedice su vidne
Nije kasno ako se pocne raditi na pravi nacin. Nikada nije kasno...samo treba imati volje, pa ce se doci i do nacina. Neki bi upravo zeljeli da osustanemo jer je \"kasno\". Vjeruj da nije i da nisu svi odustali.
O ovom je trebalo mislit prije 20 god a ne sada ... Sada je kasno za sve, samo isprazna lupetanja i trosenje vremena...
O ovom je trebalo mislit prije 20 god a ne sada ... Sada je kasno za sve, samo isprazna lupetanja i trosenje vremena...
... cuj al kaidjani se pozivaju na SAD???
DOSTA TI JE CENZURE I BRISANJA KOMENTARA? POKRENI SVOJU TEMU, OSTAVI KOMENTAR JEDINI FORUM BEZ CENZURE !!!! WWW.VIRFOO.COM
gojer je govorio da je izostala vjerska naobrazba iz razloga sto je vjerski obrazovan lider partije ciji je on podanik. gojeru organizovani kriminal, nepotizam i pljacka gore od rata su devastirali bh drustvo, dakle uzroci su u vrhu politike i ti to znas ali si placen da glumis dementnog mamlaza
Ne želim da ulazim u raspravu, naročito ne na ovom portalu. Ali moj dobri prijatelju, svaka ključna promjena u poredku vladajućih svjetskih sistema se plnira na način da izazove što manje traume i bune kod lokalnog stanovništva. Svaki sistem koji dolazi nosi određene elemente prethodnog sistema, iza razloga da bi bio lakse prihvaćen. Ja ne definišem sekularizam po pravnoj definiciji, mada mi je i to poznato, već ga definišem po činjeninom stanju. Nesekularni sistemi vrhovnu moć nad narodom stavljaju u ruke Božijeg zakona i instituciaj, dok sekularni sistemi vrhovnu moć nad narodom stavljaju u ruke ljudskih zakona i institucija. Ako ćeš mi reći da je neka vjerska zajednica u BiH starija od zakona i ustava BiH, onda ovo nije sekularna država. I još jedna stvar o kojoj nisi razmisljao. Nije ovo blago sekularna država, jer taj pojam postoji samo u knjigama. Ili je sekularna ili nije, ta mora se znati ko je muško u kući. U ovom slučaju muško je sekularna demokratija.
„Gdje su uzroci ovakvog stanja bh. društva? Prije svega, problemi su u bh. društvu. Gdje su korjeni problema u bh. društvu? Oni se nalaze u obrazovanju. Smatram da je obrazovanje ključni problem države BiH u ovom trenutku. Obrazovanju je nakon rata oduzeta odgojna dimenzija, jer se vjerovalo da odgoj treba da preuzmu vjerske zajednice i institucije vjerskih zajednica. Na našu veliku žalost, vjerske zajednice nisu obavile taj dio posla“, kazao je Gojer. PA GOJER JE GOVORIO O OBRAZOVANJU, A NE FOČO!
Ti nemas blage o sekularizmu ! Mi smo demokratsko drustvo sa (blago) sekularnom drzavom. Po stepenu sekularizma ne tezimo Francuskoj ili Turskoj, vec V.Britaniji, Njemackoj i U.S.A. Dakle, EU daje roditeljima za pravo da obrazuju svoju djecu u skladu sa svojim vjerskim ubjedjenjima.
Nisam znao da je ovaj Folo (Fočo) ovakav folirant.Čuj vjerske institucije da preuzmu sistem obrazovanja u BiH. Moj profesore, ovo je tzv, sekularna zemlja ili ti ga sekularni sistem. Taj sekularni sistem je od strane vjerskih institucija pruzeo kompletnu vlast u državi, i sad su vam krive vjerske institucije za katastrofalne odgojne karakteristike društva u BiH. Moj profesore vjerske institucije su prestale da funkcionišu onog trentuka kad je sekularni sistem društva prevladao u našem lijepom kraju (ima više od 100 godina). Ovaj naš profsor Fočo bi minimizirao vjerske institucije sa vrhovnog autoriteta na vaspitno-odgojnu instituciju. Jadno je profesore koliko ste lukavi i pokvareni. Valjda ce vam studenti shvatiti neke stvari.
Jel se oni takmice da sto vecu glupost izvale? Drago mi je da zivim u Svedskoj.