BiH
59

Šta građani pitaju Nikšića na Facebooku: Premijeru, prijatelju, brate...

Piše: J. H.
Premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić (Foto: Klix.ba)
Prije dva dana premijer Vlade Federacije BiH odlučio je preko svog zvaničnog Facebooka profila uspostaviti komunikaciju sa građanima ovog bh. entiteta.

Građani iz svih dijelova naše zemlje postavili su čelnom čovjeku Federalne vlade više od 130 pitanja. Interesuje ih šta se događa sa Mostarom, gradnjom vjetrenjače u Bosanskom Petrovcu, BH Telecomom, travničkim Borcem, Željeznicama Federacije BiH...

Mirnesa interesuje kad će se Velež vratiti na stadion Pod Bijelim brijegom, dok se Haris pita da li će kanjon Neretve biti uništen zbog najavljenih gradnji hidrocentrala.

Jasmina Spahić postavila je pitanje kada će biti riješeni stambeni problemi građana Gradačca koji žive u tamošnjem kolektivnom centru, dok je Zoran Nikšića upitao kada će se mladim pružiti uslovi za razvijanje malog poduzetništva.

"Premijeru, prijatelju, brate... Pokušaj da uradiš nešto sa onim kojim možeš da spasite ovu državu od kolapsa... J...o pare, zar ne bi bilo lijepo da neko na tvojoj ili mojoj dženazi kaže 'pa on je bio pravi čovjek', Pozdrav", napisao je Jusuf.

Damir je postavio pitanje do kada će USK biti "slijepo crijevo" Federacije BiH, s obzirom na to da je nezaposlenost u tom kantonu 60 posto, i šta Vlada planira konkretno uraditi po pitanju ekonomskog razvoja i zapošljavanja Krajišnika.

Almica se pita kada će se ukinuti liste čekanja za hemoterapiju za pacijente koje odobrava posebna Komisija pri Zavodu zdravstvenog osiguranja FBiH, a koja se sastaje samo jednom mjesečno.

"Zašto u vašoj Vladi sjedi ministar koji pijan vozi i još pri tome napravi udes. A znamo da oličenje poštenja i svega moralnog trebaju biti ti ministri. Povrh toga, lagao je da nije upravljao automobilom, a krije se po haustorima kao da je dijete", napisao je Hamid.

Navijač Željezničara Memnun se pita kad će početi realizacija projekta stadiona na Grbavici. Alen iz Prijedora od premijera traži pomoć pri nabavci motokultivatora koji, kako kaže, od resornog federalnog ministarstva čeka već tri godine.

Adis je upitao Nikšića zašto nije dao ostavku na mjesto premijera i na taj način srušio Vladu u trenutku raspada koalicije sa SDA.

"Zar to ne bi dalo signal da postoji snaga u BiH koja je stvarno zainteresirana za dobrobit građana, a ne za stranačke fotelje?", pita se Adis.

Omer od čelnog čovjeka Vlade FBiH traži da pomogne Šahovskom klubu Mostar, koji je jedan od najstarijih u BiH, dok Alzira pita zašto će Nikšić odgovarati preko zvaničnog YouTube kanala SDP-a, a ne preko Facebooka.

Ukoliko i vi želite postaviti pitanje premijeru FBiH Nerminu Nikšiću, možete to uraditi preko njegovog zvaničnog Facebooka profila.