Komentari (51)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne zna ko nije radio kako je raditi i stajati za kasom, raditi s novcem , nervoznim, nekulturnim i bezobraznim mušterijama, gledati u kilometarski red i slušati ih kako gunđaju, nosati teške kutije i slagati robu, raditi do 10 -11 naveče itd itd i sve to za 500-600 KM! I da, raditi svaki dan, nema nedjelja, nema praznika, nema bolovanja, godišnji kad ti se posreći uzmi ili ostavi!
Nazalost, upravu si, ali isto tako postoji ona druga strana price, koja je isto tako istinita, pomalo brutalna za napisati je ovdje, u ovom kontekstu desavanja. Ona se svodi na tip predavanja nasih roditelja:" Sine, uci skolu."
Sta je sindikat trgovine konkretno uradio za njih? Nemaju ni vikenda,ni praznika,plate im ne mogu pokriti ni rezije. Poslodavci se bogate. U sindikatu korumpirani kao i u ostatku drzave.
A Sta je sa postarima?
niko nam ne brani da im ostavljamo bakšiš...ako ga je iko zaslužio, to su naši prodavači zadnjih 2 mjeseca...zamolio bih ove poznate influensere da pokrenu challenge #OSTAVI BAKŠIŠ PRODAVAČICI U MARKETU
❤️
Divne zene!
Ovamo herojstvo, ovamo pjesme... pa eto sto je 650 KM plata stoko jedna licemjerna ? Sto su im skoro dali stimulans od 50 bijedo bijedna ? Je l' se tako postuje ? Postujes 1000 KM platom i stimulansom od 200 KM. Bijedo licemijerna. Da ti 650 i prica kako te cijene... Fukare odurne. A sindikat im je posebna sorta.
Ja im se zaista zahvaljujem u ime moje porodice. Zene i muskarci koji su najvise rizikovali od pocetka pandemije, a i najvise trpili. Fizicki, a Bogami i psihicki.
heroji su majke koje su pod granatama isle po vodu na biciklu da natovare par litara vode dok snajperi sicaju okolo .
@Juzni a heroj nisu ove žene, koje idu da bi svom djetetu mogle kupiti hljeb, u ovakvim uslovima kakvi su sad? Na hiljade zaraženih, svaki dan u dodiru sa svim stvarima koje mogu prenijeti ovaj virus? Dajte molim vas, pomiješali ste babe i žabe.
Nije rat pobogu pa da pravite heroje od ovoga .Ljudi su definitivno previse razmazeni
@Juzni vi kao da još uvijek i živite u takvom vremenu.
Nek nije bar TURBOFOLK.
Meni su veci heroji oni koji su ostali bez posla a nekako moraju kupiti namirnice od tih istih prodavaca koji RADE. Ovi koji rade medicinari, prodavaci i policajci, ce bar dobiti zaradjeno.
Heroji modernog doba!!
Radnici : Možete li nam povisiti plate? Poslodavci/država : Ne, ali evo jedna pjesmica heroji naši.
Radite vi za tu pisljivu platicu, a od vasih debelih poreza na bruto plate se odbija da bi fikret milionima raspolagao.