BiH
0

SRK "Bosna Zenica" prvaci BiH u sportskom raftingu

ZEDA
Rafteri SRK "Bosna" iz Zenice nakon održanog takmičenja na rijeci Drini u Zvorniku postali su prvaci Bosne i Hercegovne za 2011. godinu.
Prva muška seniorska ekipa je, peti put, osvojila prvo mjesto u svim disciplinama, dok su djevojke iz RK "Kanjon" iz Banja Luke pobjednice u konkurenciji žena.

Djevojke i druga muška juniorska ekipa SRK Bosna osvojili su drugo mjesto u ukupnom poretku na ovom takmičenju, na kojem je učestvovalo 11 rafting timova, sa osam muških i tri ženske ekipe, iz Zenice, Visokog, Banje Luke, Zvornika, Donjeg Vakufa, Tuzle, Zemuna i Prijepolja.

"Ostvareni rezultati su veoma značajni imajući u vidu da je naš klub ovim takmičenjem zvanično osvojio naslov prvaka države i stekao uslov za učešće na evropskom prvenstvu, koje će se održati iduće godine. To je rezultat kontinuiranog rada i treninga sa mladih raftera, kojih je sve više u Zenici, tako da se samo najbolji rafteri takmiče za naš klub i ostvaruju dobre rezultate", kazao je Ekrem Tuka, predsjednik SRK Bosna.

Do kraja prvenstva preostalo je još jedno rafting takmičenje, koje je planirano za zadnji vikend u oktobru u Banjoj Luci, ali rezultati sa tog takmičenja ne mogu ugroziti prvo mjesto muške seniorske ekipe i drugo mjesto ženske ekipe SRK "Bosna" iz Zenice.

Organizator takmičenja RK "Eko-Drina" Zvornik je veoma dobro organizovao takmičenje i uslovi za takmičenje na rijeci Drini bili veoma dobri.