Jelo se zlatnim kašikama
529
Srednjovjekovna Bosna je bila ekonomska velesila
Komentari (137)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@titko a nije bilo ni srba nit ostalih govana Bosnjaci kraljevski narod !
dragi Envere, lijepo ti to umota u celofan i cak i masnicu sveza ,...ali nije to tako ni blizu! nebih se slozio da je Bosna bila nikakva "velesila", ponajmanje ekonomska,....ali je barem bila slobodna i neovisna i njen narod je u njoj zivio u slozi i nije bio niciji protektorat ... zasto ne kazes otvoreno i posteno kad si vec poznat po svom "ostrom peru" da su tu ravnotezu narusili tvoji preci tako sto su se priklonili (na najprljaviji i najodvratniji moguci nacin) okupatoru turcinu.... u jos ktome uzeli i njihovu vjeru, tradiciju, imena, obicaje,...sve. mislis li da smo mi, vasa bivsa braca, sve to trebali prihvatiti zdravo za gotovo, kao da to nije nesto bitno? to za vjeru manje vise,... nebih da neko misli da imam nesto protiv islama kao religije... (mada se i na tu temu ima sto reci),...ali biti sluga i suradnik tolike vjekove okupatoru...i do dana danasnjeg hvaliti sve njihovo a kuditi sto ste do juce i sami bili,...to ni "pas smaslom nebi pokusao"!
http://www.renesansnakraljevstva.com
"Blago vama u Bosni pozdrav iz Hercegovine " Hercegovina je provincija u Bosni....
Znaci opet je neko drugi kriv, ovaj put dijaspora koja vas izdrzava vec dvadeset godina, a da ne salje opet bi bila kriva sto ne salje i ne pomaze. Tako vam je i zapad isto kriv sto nije napravio intervenciju da vam stvori i da drzavu. Alija je jasno rekao da je spreman zrtvovati mir, a onda ste ocekivali da drugi ratuju za vas. Danas su tajkuni spremni zrtvovati ekonomiju, a vi ocekujete od dijaspore da vas izdrzava i glasate ze te tajkune sve ove godine. Daj odlucite se vec jednom. Nece iko za vas. Morate malo i sami nesto uraditi ZA SEBE! Od vas niko ne trazi da pomazete druge, nego samo da stanete na svoje noge i borite se ZA SEBE! Dosta vise svaljivanja krivnje na svakoga osim na same sebe! ODRASTITE VEC JEDNOM !!!! PROSLO JE 20 GODINA!!!!!!!!!!!!!!! Ali radije cete i u rat nego odrasti! P.S. Hvala na info. Ionako su smanjili slanje pomoci, a kad ovo cuju prestace vam slati, a to ce se nekako poklopiti sa uvodjenjem viza. Dojadili ste svijetu i vise nece da cuju za vas!
ORIGINALNA IZREKA GLASI: "ZA KULINA BANA I DOBRIJEH DANA, PRIJE MUSLIMANA!" RECI KAKO JESTE ILI NEMOJ! NE FALSIFICIRAJ HISTORIJU!
Ne kaže se džaba 'za Kulina bana i dobrijeh dana'. To je uzrečica koja je utemeljena u historijskim činjenicama. U to vrijeme nije bilo pokvarenosti naroda, u pravom smislu te riječi... a onda su došli Turci!
zapjevaj ti seb onu kupi mi majko top da se ispalim tam gdje se jede zlatnim kasikama
Pa šta? Bosanska tajkunska vlastela i danas jede zlatnim kašikama.
Да, све је добро било док се потурчили нисте. У Душановом царству јело се златном кашиком када су и дубровчани (Власи, како их је Душан звао, па касније тако ради освете Србе прозваше) дрвеним кашикама јели. Драго ми је да спомињете то вријеме и тадашњу културу, јер то је било у земљи Србији, исписано на печатима владара покрајине звана Босна.
bila je i velesila kad je bila dio juge
nema gadnije religije od pravoslavlja,pa to je nigdje veze i logike,ona njihova biblija je obična basna,bajka,pa tek onda ružni im običaji,odvratni,eno i neki pop u bugarskoj promjeno vjeru,šta oni imaju kome govorti i izrugivati se nečijem vjerovanju,nek pogledaju sebe sa strane
ima oon mamicu ev' je pod-a-mnom
E ne mogu da vjerujem ... Mora da se popilo na ovom predavanju...
Nije cudo sto je Bosna medju najnerazvijenijim zemljama u Evropi kad je vode polioticari koji postavljanjem svojih ljudi iz politike u privredu, komunikacije, razvojne i finansijeske institucije blokiraju sve ili rasprodaju starncima bez ikakvog kriterija jer su diletanti za oblast u kojoj su postavljeni. Na kraju se sve svede na puku trgovinu u kojoj oni imaju mali sicar a ogroman novac bespotrebno ide iz zemlje.
imaš li ti mamu?
Ama,vidim ja vi u srpskoj pljunute Svabe! A i ekonomija i kultura su vam tu nedje! Jedino sto hitlerovci pobise tolki svijet, a vi najneviniji na zemaljkoj kugli,a i sire!