A-SDA
0

"Sraman odnos političara prema ekshumacijama iz jezera Perućac"

FENA
Potpredsjednik stranke A-SDA i nosilac liste za Federalni parlament Ismet Kurtagić izrazio je ogorčenje sramnim odnosom političkih stranaka i njihovih kandidata za predstojeće izbore, prema ekshumacijama u jezeru Perućac.

Dok se porodice ubijenih Bošnjaka istočne Bosne grčevito bore s vremenom u pokušaju da pronađu kosti svojih najmilijih u jezeru Perućac prije nego što ponovo počne punjenje brane, neodgovorni politički predstavnici na morbidan način rasipaju narodni novac na džambo plakate i postere, rečeno je u Kurtagićevom saopćenju.

"Na ovaj način traže povjerenje birača na predstojećim izborima, umjesto da dio novca od neukusnog samoreklamerstva usmjere za potrebe angažiranja i plaćanja ljudi koji bi ubrzali potragu za kostima ubijenih Bošnjaka koji su bačeni u Drinu", kaže se u saopćenju.

A-SDA apelirala je na svijest i moral političara da novčano i na svaki drugi način daju podršku porodicama ubijenih Bošnjaka, koje tragaju za posmrtnim ostacima svojih najmilijih, prije nego što punjenje akumulacije u jezeru Perućac zauvijek potopi istinu o njihovom stravičnom stradanju.