BiH
0

Špririć odgovara na pitanja parlamentaraca

Sarajevo-x.com
U Sarajevu je za danas zakazana prva posebna zajednička sjednica Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine. "Delegati - poslanici pitaju, Vijeće ministara BiH odgovara" je tema sjednice, a glavni gost zajedničkog sastanka je predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u ostavci, Nikola Špirić.

Nakon ove sjednice, članovima oba doma Parlamenta BiH obratit će se predsjedavajući Vijeća ministara BiH u ostavci Nikola Špirić, čiju je ostavku jučer prihvatilo Predsjedništvo BiH. Proces konsultacija s političkim strankama u vezi s izborom novog mandatara trebao bi početi što prije, kazao je jučer član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, a izvijestila FENA.

Nakon što je prihvaćena Špirićeva ostavka u Predsjedništvu BiH, Špirić je naglasio kako ostavka sama po sebi ne znači mnogo za BiH te da su važniji razlozi zbog kojih je do nje i došlo. Ipak, naglasio je kako će činiti sve da BiH uspije u ovom "vremenu raspleta“.

Špirić je, nakon što je članovima Predsjedništva BiH obrazložio razloge ostavke, ponovio da se radi o demokratskom činu, kojim želi ukazati na potrebu jačanja državnih institucija i procesa donošenja odluka u BiH.