583. rođendan
336

Spektakularnim vatrometom okončano rođendansko slavlje Zenice

Piše: E. M.
Spektakularnim vatrometom i koncertom operne pjevačice Sandre Bagarić završeno je rođendansko slavlje Grada Zenice koji je danas proslavio svoj 583. rođendan.

Cjelodnevni program obilježavanja 583. rođendana počeo je svečanom akademijom koja je održana u Bosanskom narodnom pozorištu, a na kojoj su se prisutnima obratili predsjedavajući Gradskog vijeća Zenice Goran Bulajić i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Nakon toga, ulicama Zenice, učenici osnovnih škola, sportskih kolektiva i drugih institucija održali su defile zeničkim ulicama do Gradske arene "Husejin Smajlović" u kojoj je upriličen prigodan program povodom deset godina od zvaničnog otvorenja ove dvorane koja je i danas najmodernija na području Bosne i Hercegovine.

Direktor Javnog preduzeća za održavanje i upravljanje sportskim objektima Zenice Nedim Talić je kazao kako će u Gradsku arenu "Husejin Smajlović" u narednom periodu biti uložena značajna sredstva kojima će se postići veća energetska efikasnost i omogućiti bolji uvjeti za rad kako profesionalnih klubova tako i rekreativaca.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Rođendansko slavlje nastavljeno je u Bosanskom narodnom pozorištu koncertom operske pjevačice, Zeničanke, Sandre Bagarić, koja je kazala kako joj je oduvijek bila želja biti na bini zeničkog pozorišta i nastupati pred svojim sugrađanima koji su večerašnji nastup Bagarić nagradili velikim aplauzom.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Nakon koncerta sa zeničke zgrade Lamela upriličen je višeminuti vatromet koji je bio šlag na tortu današnje proslave. Važno je pomenuti da će sutra u Zenici biti održana tradicionalna čimburijada te da će poznati zenički ugostitelj Rasim Salčinović ponovo prirediti čimbur od 1.500 jaja.