BiH
0

SNSD spreman na razgovore o reformi policije, ali nema sagovornika

FENA
Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je danas u Banjoj Luci da su stavovi te stranke o reformi policije i dalje isti i da je najbolje rješenje usvajanje zakona koje je predložilo Vijeće ministara.

"Spremni smo i na dalje razgovore o tom pitanju, ali ne vidimo sagovornike".

Radmanović je u izjavi novinarima, nakon sjednice Izvršnog odbora, kazao da je jedan broj političara još prije mjesec dana proglasio propalom reformu policije i SNSD misli da zaustavljaju put BiH prema Evropskoj uniji.

Komentirajući izjavu visokog predstavika Miroslava Lajčaka datu u Mostaru da neće biti zajedničkih sastanaka lidera šest političkih stranaka, već samo pojedinačnih, Radmanović je kazao da je Dodik dobio poziv za zajednički sastanak, kojeg očito neće biti, ali da SNSD ne odbija razgovore o svim reformskim procesima koji nas vode prema Evropskoj uniji, pa ni o reformi policije, ali o tome ima jasan stav.

Izvršni odbor SNSD-a je na današnjoj sjednici razmatrao i stanje u kojima će se održavati lokalni izbori, te ocijenio ga kao vrlo složeno i turbulentno, a da te turbulencije stvaraju neke političke partije u BiH, prvenstevno one koje sada nisu u vlasti i pokušavaju da stanje još više kompliciraju.

Bilo je riječi i saradnji sa sadašnjim koalicionim partnerima SNSD-a na narednim lokalnim izborima, ali u ovom momentu nema jasnog zaključka sa kojim će političkim partijama nastupiti, s tim da postoji opredjeljenje da se, kako je kazao, ide na pobjedu u svim općinama u RS-u i u jednom broju lokalnih zajednica u Federaciji BiH.

Najavio je za naredne dane dalje razgovore o pitanju izlaska na lokalne izbore.