Visina sniježnog pokrivača 31 cm
0

Snijeg zadaje probleme stanovnicima Bihaća

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Već četvrti dan snijeg predstavlja veliki problem stanovnicima Bihaća. Visina snijega na ulicama ovog grada na sjeverozapadu BiH iznosi 31 centimetar, a snijeg i dalje pada.

Iako je sva raspoloživa mehanizacija na terenu, stanovnici prigradskih naselja nezadovoljni su stanjem na prometnicama, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Nakon jučerašnjeg zajedničkog sastanka nadležnih općinskih službi i ustanova zaduženih za zimsko održavanje prometnica, održana je i konferencija za novinare, na kojoj su čelnici Javnog komunalnog preduzeća Komrad, Javne ustanove Zavod za prostorno uređenje Bihać i Civilne zaštite upoznali javnost sa aktivnostima u posljednja 24 sata.

Kako je istakao Smail Toromanović, savjetnik načelnika Općine Bihać, sve ekipe zimskih službi su na terenu i grad se danonoćno čisti. Volonteri Crvenog križa Općine Bihać posjećuju stare i iznemogle osobe.

Snijeg i dalje pada na području Općine Bihać, ali iz zimskih službi poručuju da panici nema mjesta te da će sve ulice biti prohodne.