Oštećen još jedan automobil
0

Snijeg i led padaju s krovova, incidenti sve češći

Piše: Dalibor Bošnjak
(Foto: Dalibor Bošnjak/Sarajevo-x.com)
Danas je u sarajevskoj ulici Kralja Tvrtka na Marindvoru jedan Sarajlija doživio neugodnost kada je vidio uništeno vjetrobransko staklo svog automobila. Štetu su uzrokovali snijeg i led koji su pali s krova zgrade.

Vlasnik Škode Octavije je s nevjericom pokazivao policajcima štetu koju je uzrokovao led koji je pao sa zgrade pored koje je vozilo bilo parkirano. Naime, vjetrobransko staklo je potpuno uništeno.

U ulici Kralja Tvrtka se trenutno radi na čišćenju snijega sa ceste i okolnih zgrada, a nije poznato da li je uzrok nastale štete pad snijega i leda na automobil, ili je ona nastala nepažnjom nekog od stanara ili službi koje rade na čišćenju snijega.

Ovo je još jedan dokaz da snijeg i led predstavljaju veliku opasnost po građane koji se kreću ispod krovova zgrada. Ovog puta je sva šteta u uništenom vjetrobranskom staklu. Isti slučaj se dogodio i u utorak u ulici Koševo, kada je ogromna ledenica sa krova zgrade pala na automobil u pokretu i oštetila ga.

Ukoliko se ozbiljno ne shvati naredba Civilne zaštite kojom se fizičke i pravne osobe obavezuju da ukone snijeg s krovova objekata, posljedice bi sljedeći put mogle biti ozbiljnije, a možda i tragične.