Komentari (167)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znaci Bosnjo hoce gradjansku, jedan covjek jedan glas i da svi imaju ista prava ali tamo gdje je Bosnjo u manjini tu moze i rotacija gradonacelnika? Koji ste vi uhljupi pogani hahhaha. I kaze sto nece Srbi i Hrvati gradjansku sa nama? Od vas takvih samo distanca- trajna. I opstrukcije protektorata sve dok ne skapa agresivna velikobosnjacka zmija i ne otkine joj se glava.
Svakodnevna politika u BiH otkriva pravo lice Bosnjaka. To pravo lice sve vise udaljava i ono malo pripadnika druga dva naroda od ideje BiH. Bosnjaci su najveci rasturaci BiH, za to mogu da okrive svoje licemjerstvo i lopovluk. Ne postoji vise ta spona i to povjerenje koje moze povezati narode i dati nadu bilo kakvoj drzavi. BIH je trajno, zauvijek propao projekat. Asta la vista.
@Marzipan kako bi bilo izvodljivo BiH podijeliti...evo primjer Mostar...granicu u sred grada. BIH nije funcionalna, ali ju je nemoguce podijeliti, osim one dijelive po krajima, a l siroku, Grude, itd.
Ne mora se dijelii drzava na vise drzava ali moze na federalne jedinice. To sto Bosnjaci u ovom brlogu vide sansu za gradjanskom znaci da su retardirani. Koja gradjanska, sa kim? Vidite li vi kakvi su odnosi naroda u BiH. Malo samo prisebnosti i spustiti se na zemlju.
I ideja o rotirajucem predsjednistvu bih je suluda, pa se ipak rotira
Red je da neko od bošnjačke strane bude gradonačelnik zato što smo mi 12 godina u status quo imali Ljubu bešlića
Opet igranke Baketove po principu 'sto gore to bolje".Cilj je blokirati cjelu BiH i sve institucije a svo vrjeme spinovati po medijima da to rade Dodik i Covic ..pa ce onda medjunarodna zajednica (čitaj Bajdo) da razvali sve i nametne novo uredjenje Bejha..Moj bake sto kokuz zamisli voz nemoze povući!
Vidite li sad tko su fasisiti,znaci Hrvat nesmije biti gradonacelnik,haha,toliko o gradjanskoj,stabi tek radili da je gradjanska,NIKAD poslje ovoga djubrad jedna.
Roirajuci gradonačelnik zaista jeste apsurd u građanskom uređenju ali u slučaju uređenja na osnovu konstutivnosti naroda je jedino ispravno rješenje! Eto pa odaberite, skočiće vam Dejton i kostitivnost na nos! Treba vas suočiti ovako sa apsurdom konstutivnosti na djelu i u praksi pa ćete možda doći pameti i početi graditi pravedno građansko društvo.Samo jebu smanjena korupcija pa neznam da li će se Draganu svidjeti:)
Hebo Paganiju, nek se glodju, tamo nema normalnog čovjeka.
Sve dobro rečeno, bravo Raga, jedini glas razuma u Mo, ostalo sve vratiti u prvi razred
A tako i u ostalim drzavnim institucijama to rade. Bez vrijeđanja svih muslimana bosnjaka cast ima Bas dobrih ljudi.
Kako su jadni ovi bosnjaci a pogotovo u mostaru. Znaci biraju za ove probosnjacke stranke. A rade kod Hrvata HDZ gazda i tako zaruđuju kruh svakdasnji. Jer vise muslimana radi kod hrvata gazda nego obrnuto. A ovo se zna u mostaru. Gledam na fejsu koji god se posao nudi od hrvata gazda samo se muslimani javljaju i jedva docekaju.Ili jos cujem u vojsci gdje se trazi hrvat za radno mjesto bosnjaci se prijave na taj natjecaj za posao izjasnjava se kao hrvat.
Predlozite Bosku Cavar za gradonacelnicu i problem rijesen....
Ovdje se ne zna ko pije, a ko plaća. Jedan dan su za građansku BiH, a onda dođu u Mostar i traže da budu 3 gradonačelnika, nacionalno podijeljena. Ne može i jare i pare, odlučite se više za šta ste.
Zaista to su samo degenerici iz SDP-a mogli smisliti.
Samo nuklearna pomaže ovdje.... Da nas sve izbriše sa ovih prostora, čitavu bivšu Jugu... 🔥🔥🔥🔥
Super mi to što se BH blok i Koalicija za Mostar zalažu za multinacionalni Mostar bez podjela, a da pri tome ne smije gradonačelnik bit Hrvat. Znaju da ne mogu dobit mjesto gradonačelnika i pored toga sto su krali na izborima kao da je pitanje života i smrti pa sad proceduru razvlače do maksimuma i stavljaju metu na čelo svima koji pomisle drukčije od njih. Ako Boška ostane ustrajna i bude neutralna ili za Kordića NS ima novog člana-mene
Ja mislim da Hrvati sada trebaju prepustiti mjesto gradonacelnika Bosnjacima a zauzvrat traziti izmjenu izbornog zakona. Dugorocno na taj nacin sa politicke scene na drzavnom nivou nestaje podmetnuti pobacaj Zeljko Komsic i lome se labave noge poluraspadnutog protektorata. Otkida se glava agresivnoj velikobosnjackoj zmiji koja nosi masku “gradjanske drzave”.