BiH
10

Skupovi SBB-a u Tešnju, Maglaju i Zavidovićima

Klix.ba
U dvorani Doma kulture u Zavidovićima sinoć je održan predizborni skup SBB-a.

Opću podršku dobio je Šemso Saletović, kandidat iz Zavidovića za državnu SBB-ovu listu, koji je podržao SBB u nastojanjima da budu rasvijetljena sva politička ubistva i zatražio da napokon budu otkrivene ubice uglednog čovjeka iz ovog kraja, Hadima Hotića.

Kandidati SBB-a istakli su da ova stranka ima moćan program izlaska zemlje iz ekonomske, političke i socijalne krize. Prije skupa u Zavidovićima održani su i skupovi SBB-a u Tešnju i Maglaju.

"Prije četiri godine SDA i SDP su građanima BiH obećali državu za čovjeka, državu za pet uspješnih politika, od zdravstva do ekonomije, zapošljavanja i razvoja, a sada smo dobili katastrofu i državu za tri čovjeka - Bakira Izetbegovića, Zlatka Lagumdžiju i Milorada Dodika", rekao je u Tešnju Nasir Beganović, nosilac SBB-ove liste za Federalni parlament iz ZDK.

Drugi govornici u velikoj sali Centra za kulturu, uključujući i predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, istakli su da je Tešanj "zarobljeni grad od pojedinaca iz vrha SDA", saopćeno je iz ove stranke.

"U Maglaju je iskazana izuzetna ogorčenost na Nikšićevu vladu i vlast SDA i SDP-a, koja je Maglaj potpuno zaboravila nakon katastrofalnih poplava. Zato SDA i SDP moraju 12. oktobra otići i brigu o narodu prepustiti sposobnijima, radišnijima i poštenima, zaključeno je na skupu", navodi se u saopćenju za javnost.

U sva tri grada, osim predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića, kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, govorili su i Mirsad Isaković, nosilac državne liste SBB-a, Nasir Beganović, nosilac liste SBB-a za Parlament FBiH, Ismet Sarajlić, nosilac liste za Skupštinu ZDK.

Među govornicima su bili i predsjednik OO SBB-a Maglaj Muhamed Hrnjić, Nermin Kadrić, kandidat SBB-a za Skupštinu ZDK, Nermina Krzić, kandidatkinja za Parlament FBiH, predsjednik OO SBB-a Tešanj Muris Hrnjić, Fahrudin Smajić, kandidat na kantonalnoj listi, te predsjednik OO SBB-a Zavidovići Rasim Muharemović i Sabina Turković, kandidatkinja na listi za Skupštinu ZDK.