Sve veće interesovanje
31

Školi plivanja u Goraždu nedostaje gradski bazen

E. A.
Goraždansko Udruženje pedagoga sporta nastavlja sa školom plivanja za djecu tokom ljetnog raspusta, a interesovanje je ove godine veće od očekivanog, pa je proteklih dana bilo veoma zanimljivo na bazenu u Ustikolini.

Tim profesora tjelesnog odgoja Sanin Herenda, koordinator, Enisa Hadžimusić, Elvedin, Senko Borovac i Edhem Kamenica realizovali su do sada najmasovniju školu plivanja.

"Ponosni smo na ovaj projekat zahvaljujući kojem su mnoga djeca naučila ili usavršila tehnike plivanja. Radimo dugo godina kroz dva kursa - obuku početnika neplivača i plivača sa kojima radimo usavršavanje četiri plivačke tehnike shodno sposobnostima polaznika. Ovo je projekat na koji smo izuzetno ponosni jer su nevjerovatni rezultati koje postižemo sa djecom koja pohađaju naše kurseve. Većina djece je proplivala ili se barem oslobodilo straha i naučilo održavati na vodi", kazao je Herenda.

Dodaje kako su slične aktivnosti spremni realizovati tokom cijele godine, ali najveći problem čini što grad nema bazena.

"Sve bi ovo trajalo tokom cijele godine kada bi imali gradski bazen jer zaista je veliko interesovanje roditelja i djece za ovakvu vrstu aktivnosti. Naše udruženje nastavit će sa ovakvim i sličnim aktivnostima kako bi što više djece afirmirali u sport i pomogli da zdravo odrastaju", kaže Herenda.

Inače, Udruženje pedagoga sporta organizator je i Univerzalne škole sporta za najmlađe, kao i Škole skijanja koja se realizuje tokom zimskog raspusta.