Hajdemo u planine
0

Skijanje na Bjelašnici i Igmanu od četvrtka

Sarajevo-x.com
Prema informacijama iz ZOI-a '84, svi ljubitelji skijanja će od četvrtka, 17. decembra moći skijati na Bjelašnici gdje će u funkciji biti ski liftovi.

Temperatura na Bjelašnici je nekoliko stepeni ispod nule, a visina snijega na Babinom dolu je 40 cm i radnici ZOI-a rade na uređenju staza kako bi sve bilo spremno za prve skijaše koji će se pojaviti na olimpijskoj ljepotici.

U petak će na olimpijskoj planini Bjelašnici biti održana press konferencija povodom otvaranja prvog snowboard parka i prezentacija projekta rasvjete na Bjelašnici. U planu je saopćenje planova i detalji realizacije Evropa cupa u snowboardu koji će se održati 6. i 7. februara naredne godine na Bjelašnici. U petak će biti upriličeno besplatno noćno skijanje za sve posjetitelje.

U subotu, 19. decembra, je zakazana manifestacija "Otvaranje sezone 2009./10." u organizaciji KJP ZOI'84, hotela Maršal, Tourist biroa, hotela Feri, Srebrene lisice, pizzerije Picollo Mondo i planinske kuće, a pod pokroviteljstvom općina Hadžići, Trnovo i Ilidža. Kako nam je rekla Muamera Šehić, portparol ZOI-a'84, ove godine izostala je podrška nadležnih struktura i turističke zajednice.

Ona je istakla da će svim posjetiocima, u skladu sa mogućnostima organizatora, biti podjeljeni hrana i piće, a sve usluge će tokom cijelog dana biti do 50 posto niže u odnosu na važeće, a u noćnim satima će biti održan zabavni program koji uključuje noćno skijanje, druženje u diskoteci hotela Maršal, karaoke party i i zabavu iz DJ El Mana.