Nakon isključenja struje
0

Skenderija naplaćuje dug od Privrednog grada

Sarajevo-x.com
Kulturno-sportski centar Skenderija, naplatom dugova od Privrednog grada, nastojat će izmiriti dugovanja prema Elektroprivredi, pa očekuju da će im danas biti uključena struja.

"Danas ćemo krenuti u naplatu duga od poslovnih prostora, kako bi izmirili dugovanja sa januarskih računa. Međutim, niko ne garantuje da nam se ista situacija neće desiti i aprilu, kada se u međuvremenu naprave nova dugovanja", kazao je za Sarajevo-x.com Alija Isović, tehnički direktor KSC Skenderija.

Ipak, najveći dugovi koje imaju Ministarstvo za kulturu i sport Kantona Sarajevo i sportski klubovi u skorije vrijeme neće biti naplaćeni, jer nije postignut odgovor.

"Već tri mjeseca nismo od njih ništa naplatili. Svi sada očekuju da će Vlada reagovati, no ona se još nije oglasila. S druge strane, ministarstvo na direktan način finansijski podržava sportske klubove, a taj novac ne ide na izmirivanje obaveza kao što su računi za struju ili gas", istakao je on.

Podsjećamo, zbog duga od 31.000 KM jučer je oko 14 sati isključena struja u kompleksu Kulturno-sportskog centra Skenderija, a dug prema Elektroprivredi izazvan je i potraživanjima koje Skenderija nije realizovala prema svojim dužnicima.