Federalni parlament
53

Sjednica Zakonodavno-pravne komisije opet nije održana zbog nedostatka kvoruma

A. Ku.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Sjednica Zakonodavno-pravne komisija Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine ni danas nije održana zbog nedostatka kvoruma.

Kako je za Klix.ba kazao predsjedavajući te Komisije Belmin Zukan zastupnici stranaka iz opozicije nisu došli na sjednicu.

U srijedu i četvrtak su u odvojenim zahtjevima zastupnici iz stranaka opozicije Dennis Gratz (DF) i Haris Silajdžić (SBiH) tražili da se sa dnevnog reda skine tačka koja se odnosi na izmjenu Poslovnika Predstavničkog doma Parlamenta FBiH.

Gratz je kazao da se izmjenama Poslovnika otvara mogućnost neustavnog postavljanja Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Silajdžić je u svom zahtjevu za skidanje ove tačke s dnevnog reda naveo da neće pristati na to da svoj politički angažman usmjeri u pravcu koji kojim će omogućiti imenovanje Marina Vukoje za sudiju Ustavnog suda BiH sve dok postoje znatno bolji kandidati za tu poziciju.

Podsjsetimo, Zukan je prošle sedmice, kada sjednica nije održana, kazao da će tražiti hitno zasjedanje Predstavničkog doma Parlamenta FBiH kako bi se našao način kojim bi se izašlo iz situacije blokada.