Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ponos!!
Dok se u Sarajevu mahalo TITINIM slikama, uz povike necemo rata i dok su komunjare grada nosile baklave i hurmašice drugoj vojnoj oblasti u Sarajevskim kasarnama, misleći da cine pravu stvar, u istom momentu je slobodarska Tuzla bila na obroncima Majevice i spremno docekala pobunjenike iz pravca Bijeljine i Lopara. I zato TUZLA NIJE DOZVOLILA OPSADU KAO SARAJEVO, NA VRIJEME REAGOVALI
Narod mislio da ce Partizani odnekud bahnuti i spasiti Sarajevo , a partizani u tom momentu mjenjali anbleme na Sarajevskim brdima i umjesto petokrake šili amblem sa kokardom🤣🤣Josip Pejaković poziva rudare Zenice, Tuzle, Banovića da dođu u Sarajevo i prikljuce se demonstracijama, da su dosli jarane i Tuzla i Zenica bi bila u obrucu kao Sarajevo. Ti rudari su otisli prema Majevici, ko da su znali sta se sprema...
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nekako u ovo vrijeme kao policajac na službi u Crikvenici, smo skupljali te vaše borce koji su se skrivali u stoimenoj i ostalim odmaralištima. Sjećam se da mi nije bilo jasno kako samo Hrvati brane Bosnu dok muslimanija po hr odmaralištima.1992.
Stoimena, dječje odmaralište u Crikvenici. U pola odmarališta bili smješteni prognanici iz slunjskog i plitvičkog kraja, a u drugoj polovici bosanski muslimani.
Plaćeni oglas
JA I?SAD ČEKAJU PO GODINU I PO,DA POČNU DOBIJATI SALKINU SADAKU OD 180 KM.MJESEČNO,SJEME IM SE SDA ZATRLO,A MALINAR NA 3 PORUKE VIBEROM UKRADE 2 MILIONA,E BOŠNJO GLUPI,ŠTA SI DOČEKAO...DIŽITE SE SABORCI DOK VAS JOŠ IMA,DA POMETEMO OVU GAMAD,STO NAM DJECU TJERAJU U NJEMACKU
Ali...posle su sa brda seljadija uzela pozicije i bacila seljacku atomsku bombu na carsije...
To je jedina i organizovana formacija i legitimna tog vremena. Predvodili je najsposobniji a ne najpodobniji. Ponos Bosne.
DA SU BAS NAJSPOSOBINIJI,UPITNO JE TO,ALI NAJLUDI I NAJHRABRIJI DA
Ovo su oni koji su zanemarili vapaje iz Dervente, Modriče, Bosanskog Broda i Šamca. Da su barem malo rasteretili s juga i tako pomogli Hrvatima i Bošnjacima iz Posavine, možda bi njihov primjer slijedile i usijane glave iz srednje Bosne i zapadne Hercegovine pa bi rat 1993. bio gotov.
U ratovima svi ratuju, samo se Bosnjaci brane.
Neka djeca tih boraca koju su pod zemljom nikada nisu vidjeli more,al zato ova dvojica Bakirovih LAŽNIH BORACA potroše preko 20 hiljada KM za odlazak na elitne destinacije sa svojim porodicama i takvim potezima se smiju i šprdaju sa porodicama poginulih boraca.Bruka i sramota za Bošnjake ko ih vodi.Fuj gadite mi se lažni vjernici.
Evo nase evropske talibane i isil'ovci
Drugi korpus svaka vam čast kako ste se pomneli kad je padala Srebrenica niste ni repom mrdnuli a HV kad je pa do Bihać u novembru 1995 odmah je četnicima udarila sa leđa preko Plješevica i spasila Bihać od genocida.
Drugi korpus svaka vam čast kako ste se pomneli kad je padala Srebrenica niste ni repom mrdnuli a HV kad je pa do Bihać u novembru 1995 odmah je četnicima udarila sa leđa preko Plješevica i spasila Bihać od genocida.
Je li Bakir bio u ovom korpusu ili nekom drugom? Nešta zaboravio..
BOOOOKKKIIIIIIRRRRRR JE BIO U KORPUSU DELIKTIJU ! ! !🙈
Odbrana BiH: U napadu Bošnjaka iz Osmača na njegovo selo Brežani 30. juna 1992. prema tvrdnjama Milorada Marjanovića, stanovnika tog sela, ubijeno je 32 Srba. Marjanović za DW kaže: „Vidoja Lazića su prikovali na krst nasred sela, a njegovu osamdesetogodišnju majku Dostanu i gluvonemu sestru Kristinu žive zapalili u kući.
ma nije moguce, nase bosanske talibane su uvek posteno se borili isto kao heroj naser oric. Borili se uvek na strani fasista a dalje svaki dan laju na druge. Nase ponosneh bosnje
Branjenje BiH: 14. decembra 1992. godine selo Bjelovac na obali Drine do temelja je spaljeno, a 68 mještana je ubijeno. U dvorištu porodičnog imanja pripadnici tzv. Armije RBiH iz Srebrenice ubili su dvije kćeri Slavke Matić. - Ubijali su sve što su stizali - i ženu i djecu... Došli su meni na vrata i pobili moju porodicu - priča s bolom Slavka.
Tuzla je uvijek bila 95% muslimanska i uvijek bila više privržena Srbiji!
Sagni se Tuzli SDA papak