Konjic i Hadžići
0
Sjećanje na 27. juli 1941. godine
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
prvi partizanski oderd osnovan na petrovoj gori u hrvatskoj, ali mahom sastavljen od srba..nevolja brate gurnula putevima antifasisticke borbe i a usput i idelogije, koja eto nije zazivjela...negdje je nastala greska
jah, srba je bilo najvise u partizanima al\' 1944 ljeta gospodnjeg
1000% idi bre lijeci komplekse kod doktora. cuj srbi se borili protiv hitlera. nije nego je hitler htio da izbrise jevreje, cigane i srbe. sta o vasem antifasizmu misli danasnja europa vidjeli smo 1995 kad su hrvati zavrsili hitlerov plan za srbe (berem u hrvatskoj). a pogotovo 1999 kad su licno zapadne zemlje morale da nastave hitlerov plan za srbe i zavrsili su ga barem na kosovu.
Muslimani su u to vrijeme vise preferirali mirovne misije po inosrtanstvu: Handzar divizija je bila na Staljingradu
za ovu bitku na Ivan planini prvi put cujem ..a 13 god u Bih isao u skolu...i gledao filmove.. Kozaru,Sutjesku, Igmanski mars, Desant na Drvar..Kapelske kresove,Valter brani Sarajevo,osma ili vec koja ofanziva i nikad niko ne prica o Ivan planini...svasta A zasto to rade 26-og ako je ustanak bio 27-og ..jel to zato sto 27-i pada u ponedeljak radni dan pa nece niko doci pa to pomjerili za nedjelju...jesu lukavi-znaju komunjare kako se pravi zurka
SAD SU I BOGUMILI BILI PARTIZANI,, HA HA HA MALO SU UcILI , MALO KLANJALI, A ZATIM NA PASULJ SA REBARCIMA,(ovcijim naravno)
Jel ovo izbjeglice s Golog otoka seru protiv anti-fašizma? Hahahah!
Kakvo falsifikovanje istorije! Ako se neko borio protiv nacizma i Hitlera to su bili Srbi, a vi musljemani ste bili uglavnom u ustaskim i fasistickim formacijama. Na sramotu vam bilo i ostalo.
Muslimansko stanovnistvo tih krajeva je mahom bilo u ustaskim formacijama ako smijem da primjetim?
Fino tak treba podsjeit se da je Bosna i Hercegovina bila jedna od najprvih drzava koja se brila protiv fasizma i nacizma! Aferim! BiH4EVER!