BiH
0

SIPA pretresla objekte na četiri lokacije na području Laktaša i Banje Luke

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Laktaša i Banje Luke pretresli objekte na četiri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja ili prevara, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe i obmanjivanje kupaca, saopšteno je iz SIPA-e.

Pretreseni su poslovni objekti dvije pravne osobe i dva stambena objekta.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, a u saradnji sa službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Tokom pretresa pronađena je i privremeno oduzeta ilegalna linija za pretakanje i preradu baznih ulja i njihovo pretvaranje u pogonsko gorivo, poslovna dokumentacija, automatska puška, ručna bomba, više komada municije i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

"U službenim prostorijama SIPA-e danas se u svojstvu osumnjičene saslušava osoba inicijala G.P. Protiv navedene osobe Tužilaštvu BiH u prethodnom periodu podnesen je izvještaj o postojanju osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu, a rad na predmetu se nastavlja", saopšteno je iz SIPA-e.