Komentari (53)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
.......ovo mi izgleda kao diplomatski odgovor za nerad......."Nisam nafležan"....... ..trebali bi im prvoga u vijeću ministara kada budu tražili plaću reći....."Nismo nadležni".
ma bitno je da smo mi skrojili desetine nekih direkcija za upravljanje i koordinaciju policijskih tijela il kako se vec zovu, a koje nemaju nikakve nadleznosti i muzli su drzavu tolike godine i primali plate koliko i postoje da bi na kraju rekli "pa nemamo mi nadleznosti" .... mir mir mir, niko nije kriv :)
Ma napravice Direkciju za koordinaciju direkcija kad im se mašta ugasi...
NjV upozorio da situacija u Bosni prijeti da eskalira pošto su Vatikanovi kolonijalni pijuni u prvi saf isturili gorilu u uniformi, izvjesnog Lukača, koji prijeti preko Alijinih ekrana, naređuje masovna isljeđivanja radnika npr. Krivaje (čiji je "bankrot" usred Bosne isto kao kad bi npr. bankrotirao Shell - ali usred Sahare!) te još prijeti kome stigne da će ga optužiti za "terorizam" ako se nastavi buniti protiv BANDE (buni se ti grmalju "na miran način" dok ti je prazan stomak!); radi se historijski i opet o latinluku ovdašnje kolonijalne uprave, a na koji su nas mnogi pisci i dr. hroničari naše Bosne upozoravali - ovaj put žandar skreće pažnju na sve moguće "krivce" - osim JEDINOG OČITOG - njegovih šefova iz Vatikana tj. papa i Inzkovog Beča kao očitih naručilaca paleži JEDINOG dijela predsjedništva koji je gorio, a u kom je "slučajno" izgorila - baš građa od koristi za naplatu kolonijalnih reparacija 1878-1918!; smiješni su navodi SDA arhivara koji nas umiruje da će mu "kolege iz Beča poslati kopiju arhiva pa nije ništa izgubljeno" - jes' jedva čekaju: ko je sinoć pratio program RTRS mogao je čuti od više historičara da austrijski arhiv NIKOM NE DA NI NA POKAZ a kamoli kopiju bilo kog dokumenta koji dokazuje krivicu Austrije za kolonijalizam bilo gdje i bilo kad! Pa nisu glupi! A niti imaju izdajnike među svojim redovima pa je kod njih SVE LOGIČNO a kod nas malo toga. Tako npr. prvo što su Nijemci uradili po okupaciji Beograda bilo je da odnesu kompletnu ratnu arhivu iz doba austrijske okupacije - u Beč. Ovo je još jedan dokaz koliko nas vatikanove uhode, kao Lukač i Alijin megafon Hadhfjkfjnemzvć, "rade" - i koliko kontaju da su oni eto kaobajagi lukavi, a mi svi glupi (pa se glupavo piskaralo igra toplo-hladno; jedan dan podržava plenume i štrajkače (navlači ih da se eksponiraju!), a sutradan im dovede gorilu da im "razvuče pamet" šupljacima da će svi u bajbok kao TERORISTI ak' ne bu poštovali zakone o MIRNIM demonstracijama, kaj neee?); i budali je jasno da je GLAVNI CILJ PALEŽA BIO UNIŠTENJE DOKAZA AUSTRIJSKOG KOLONIJALIZMA OVDJE (SAMO 1878-1918 SU IZVUKLI ŠUME U VRIJEDNOSTI OD PREKO 1100 MILIJARDI EURA!) TE POSLJEDIČNO STVARANJE ANARHIJE "DOK SE VLASI NE DOSETE" - RADI DOVLAČENJA NOVOG KOLONIZATORA - MULTINACIONALNE KORPORACIJE SHELL A PO VEĆ VIĐENOM NIGERIJSKOM MODELU | HM: Bosnia situation to escalate as Vatican's colonial police boss Lukac orders interrogations of poor, declares robbed workers "terrorists" ...to hide popes' arson of presidency archives where only docs proving 1878-1918 colonialism went to flames, sabotaging colonial reparations (TWITTER) http://is.gd/sW9lTx http://is.gd/s8cKiI
"JEL' TO MOGUĆE: Armija BiH je gađala Markale!?" http://dnevno.ba/vijesti/bih/101157-jel-to-moguce-armija-bih-je-gadala-markale.html
U ovoj BiH drzavi ima stotinjak vlasiti.tako su je bratski podjelili na komadice,ima nekih stotinjak vrsta policije svaka ima posebnu nadleznost,stotinjak nekih vlasti ,seoska ,gradska,mahalska,kantonska,entitetska i na kraju na drzavni nivo. u sve te grupe ,zaposljeni porodicno,ili jaka veza.
Sve su to nepotrebni porezi bih gradjanima, i sipa i osa i ko zna koliko jos tih tajnih sluzbi. nama je potrebna jaka i profesionalna policija i to je to a ne neke glasnogovornice poput Kristine, njezinog sefa itd. U ostalom te organizacije i nisu napravljene da stite bih gradjane nego da ih hapse.
Dok ne padne federalna vlada sve je besmisleno...
Kakva smo mi drzava, to je tuzna. U imenu im stoji Agencija za "zastitu" a nece da stite najvazniju zgradu u drzavi, haha. Tragikomicno
kako lijepa poruka za građane koji ih svakog mjeseca plaćaju...niko za nista nije nadlezan, niko nezna tumaciti zakone. to sto smo ionako vec godinama znali, sad su nam oficijelno potvrdili...puno vam hvala za vasu hrabrost....
A ja govorim ovima po portalima vec 20 dana da SIPA nije nadležna za objekte ...ccccc
eee daj nam bajni SILAJDZIC ne usra policiju na državnom nivou, sad bi se znalo ko je za šta odgovoran.
Laz, suplja prica, namjerno su ovo ucinili
Nije majka Fahru karala što je zgriješio, nego što se 'vadio...
jel kristina već povirila u sobu za ispitivanje?
Ovih Hrvata najmanje u BiH, a svi na nekim visokim funkcijama.
Ne znam koji ce qrac onda SIPA ima onoliku opremu i snage, ako je nadlezna za NISTA. Ako se onaj Dodikov mrdomud ne moze skinuti sa funkcije, rasformirati ih kompletno!