BiH
15

Sindikat solidarnosti blokirao ulicu u Tuzli, traže procesuiranje kriminalaca

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Sindikat solidarnosti iz Tuzle, koji okuplja radnike uništenih preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona održao je mirne proteste ispred Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva TK.

Predsjednik sindikata Sakib Kopić ističe kako su svakim danom sve jači, a jučer su pomenutom sindikatu pristupili i radnici Remont montaže iz Tuzle. U vrijeme održavanja mirnih protesta u blokadi je bila ulica pored pravosudnih institucija, a saobraćaj se nesmetano odvijao svim drugim gradskim saobraćajnicama.

Predstavnici Sindikata solidarnosti, podsjećanja radi, na minulim okupljanjima tražili su bezuslovne ostavke premijera i ministara u Vladi TK. Jutros su odustali od novih protesta ispred Vlade TK, ali su se vratili ispred Kantonalnog suda i Kantonalnog tužilaštva gdje su ponovili svoje stare zahtjeve koji se ogledaju u realizaciji pravomoćno donesenih sudskih odluka, procesuiranju odgovornih za privredni kriminal, ubrzanju otvorenih stečajnih postupaka.

Nakon protesta u prostorijama Sindikata solidarnosti dogovoren je sastanak predstavnika svih uništenih preduzeća kako bi se dogovorile aktivnosti u narednom periodu, a već sutra Sindikat solidarnosti će pružiti podršku radnicima Fabrike obuće “Aida”.